Imprimare

Busoi: S-au realizat 5,5 milioane de carduri electronice din totalul de 15 milioane

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pana in aceasta saptamana au fost realizate aproape cinci milioane si jumatate de carduri electronice, iar celelalte 9,5 milioane vor fi gata pana la inceputul toamnei, a declarat Cristian Busoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Zilnic sunt produse 55 de mii de carduri si se lucreaza continuu sapte zile din sapte, cu toate cele cinci aparate de imprimat. “La un ritm de 1,5 milioane de carduri pe luna s-ar putea ca in sase-sapte luni sa fie realizate si cele 9,5 milioane de carduri care au mai ramas. Pana la sfarsitul lunii august se poate vorbi de finalizarea productiei”, a afirmat reprezentantul CNAS.

Cardurile vor fi distribuite in doua perioade: una, in primavara, iar cealalta, la inceputul toamnei. Dupa distribuire, ori de la 1 octombrie 2014, ori de la 1 ianuarie 2015, toate serviciile medicale vor trebui sa se deconteze in baza acestui card electronic. In acest sens, presedintele CNAS a cerut tuturor unitatilor spitalicesti sa achizitioneze cititoare de carduri. Un cititor de carduri ieftin costa intre 30 si 50 de euro.

In cadrul aceleiasi conferinte, Busoi a mai spus ca din 21 aprilie, medicii vor putea incarca date in cadrul dosarului electronic.  “Incepand cu 21 martie, (n.r. dosarul electronic) va fi testat timp de o luna, iar pe 21 aprilie, proiectul va fi disponibil pe infrastructura IT”, a explicat Cristian Busoi.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Busoi_-S-au-realizat-5_5-milioane-de-carduri-electronice-din-totalul-de-15-milioane_19597/

lauff lautf laurf