Imprimare

Spitalizarea continua, ultima poarta de acces in sistem

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Eugen Nicolaescu a discutat astazi, 6 februarie, despre pachetul de baza - partea de spitalizare - prin videoconferinta, impreuna cu managerii de spitale si reprezentantii directiilor de sanatate publica din teritoriu.Unul dintre subiectele abordate a fost prevenirea spitalizarilor evitabile, doar prin internarea cazurilor care nu pot fi rezolvate la celelalte nivele de asistenta.

Pachetul de baza defineste trei modalitati de acordare a asistentei medicale spitalicesti si criteriile precise pentru fiecare din ele:

spitalizarea de zi – maxim 12 ore;
• spitalizare continua care poate fi: de o zi – intre 12 și 24 de ore - si de peste 24 de ore.

Ministrul a spus ca nu se poate face reforma in sanatate fara reforma spitalelor. Trei lucruri esentiale stau la baza reformei in spitale:

- preocuparea pentru pacienti, si nu pentru numarul de paturi din spital;
- serviciile trebuie acordate cand, unde si cat timp au nevoie pacientii, asta insemnand eliminarea internarilor nejustificate;
- grija pentru banii publici - este o problema ce necesita rezolvare.

„Avem in vedere mai multa ordine in sistem si mai multa predictibilitate prin definirea clara a criteriilor de spitalizare, pe fiecare tip de spitalizare”, a spus ministrul.

Cristian Busoi, presedintele CNAS, prezent si el la videoconferinta, a adaugat faptul ca intre 30-35% din bugetul Sanatatii se duce in Spitale.

La videoconferinta au mai participat secretarul de stat Adrian Pana, dar si prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR.
 


 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalizarea-continua_-_ultima-poarta-de-acces-in-sistem__19601/

lauff lautf laurf