Imprimare

De ziua Nationala a Preventiei se da startul Olimpiadei Inimilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Anul acesta, pentru a sarbatori Ziua Nationala a Preventiei (15 Februarie),se organizeaza in perioada 7 februarie – 23 februarie 2014, Olimpiada Inimilor ce are ca obiectiv promovarea sanatatii prin incurajarea unui stil de viata cu accent pe activitatea fizica in scop recreational si de agrement.
“Cateva schimbari, relativ simple in stilul de viata, pot contribui major la protejarea sanatatii inimii si arterelor noastre. Reteta sanatatii cuprinde trei ingrediente simple: alimentatia sanatoasa, miscarea fizica zilnica si lipsa fumatului”, a declarat Prof. Dr. Dan Gaita, presedintele Fundatiei Romane a Inimii.

Implementarea proiectului face parte din strategia “25 by 25” a Organizatiei Mondiale a Sanatatii si a World Heart Federation, care vizeaza reducerea cu 25%, pana in 2025, a ratei mortalitatii provocate de bolile cardiovasculare, cancer, diabet si boli respiratorii cronice prin diagnostic precoce, tratament optim, dar si prin reducerea cu:
• 30% a consumului de tutun;
•...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/De-ziua-Nationala-a-Preventiei-se-da-startul-Olimpiadei-Inimilor_19637/

lauff lautf laurf