Imprimare

Peste jumatate de milion de euro, bani investiti in cel mai modern centru stomatologic de stat din Sibiu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pacientii care au o urgenta, persoanele cu dizabilitati, copiii, varstnicii, somerii vor fi consultati gratuit incepand din 24 februarie la cel mai modern centru stomatologic universitar de stat, singurul deschis non-stop, cel din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din municipiul Sibiu, scrie Agerpres.

Acesta a fost redeschis dupa cativa ani si dupa investitii care se ridica la 600.000 de euro, a anuntat dr. Mihaela Cernunsca-Mitariu, prodecanul Facultatii de Medicina.

“De serviciile clinice, beneficiaza intreaga populatie a Sibiului, in cazul unor urgente, in cazul unor accidente, agresiuni, cheltuielile sunt decontate. In cazul unor patologii de preventie, avem parteneri. (...) Urgentele, cancerele, preventia copilului vor fi gratuite. Vom deservi cazuri sociale ale populatiei. Persoanele cu dizabilitati vor avea o majoritate prioritate din partea noastra. Copiii cu autism, o sa-i deservim cu gratuitate”, a explicat dr. Mihaela Cernunsca-Mitariu, prodecanul Facultatii de Medicina.

La centrul stomatologic universitar din Sibiu, pensionarii vor putea sa isi puna proteza sau sa isi faca implanturi, cu costuri mai mici decat in cabinetele private. In anumite cazuri, e posibil chiar sa se faca lucrari dentare gratis pentru pensionari.

“Un pensionar daca are o patologie de urgenta, clar, gratuit. Daca isi doreste o proteza totala, se adreseaza Departamentului de Proteza Totala, prin partenerii nostri, poate realiza la costuri minime sau complet sustinute de parteneri, aceste servicii. Si pensionarii au ocazia sa primeasca lucrari implantoprotetice, daca echipa de specialisti decide ca este real un caz social, ca nu poate beneficia de un alt serviciu care sa-i redea demnitatea, foarte multi dintre ei, din cauza impactului economic, nu isi pot permite nici cele mai simple servicii stomatologice”, a mai declarat dr. Mihaela Cernunsca-Mitariu, prodecanul Facultatii de Medicina.

De asemenea, copiii cu probleme dentare, mai ales cei bolnavi, cu dizabilitati, in mod special cei autisti vor putea fi tratati gratis la centrul stomatologic universitar renovat. Numai in judetul Sibiu sunt 126 de copii autisti, potrivit Elenei Tudorache, presedinte Fundatiei UCOS, singura din judet care se ocupa de acesti copii.

Noul centru stomatologic universitar va fi util si pentru cei 300 de studenti stomatologi. Cei din ultimii ani, vor putea asista la interventiile facute aici, alaturi de medicii specialisti. Mai mult, aici va exista un centru de simulare pentru studenti.

Centrul stomatologic universitar de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta este singurul din judetul Sibiu care va fi deschis non-stopsi care are Terapie Intensiva si bloc operator. In municipiul Sibiu, numai la Spitalul Militar mai exista un doctor chirurg de maxilo-faciala.

Pentru redeschiderea centrului stomatologic universitar, s-au investit 600.000 de euro, din care jumatate contributia partenerilor, 245.000 de euro de la Universitatea Lucian Blaga, pentru aparatura si dotari, iar Consiliul Judetean a contribuit cu 70.000 de lei, pentru reparatii.

Anul trecut, au existat 500 de cazuri de urgente mari stomatologice si peste 2.000 de cazuri care au avut nevoie de specialistii de maxilo-faciala de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, potrivit dr. Mihaela Cernunsca-Mitariu, prodecanul Facultatii de Medicina.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-jumatate-de-milion-de-euro_-bani-investiti-in-cel-mai-modern-centru-stomatologic-de-stat-din-Sibiu_19635/

lauff lautf laurf