Imprimare

Dr. Ozana Moraru, primul oftalmolog roman moderator in cadrul Congresului Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Ozana Moraru este primul specialist oftalmolog roman invitat sa modereze si sa coordoneze un simpozion in cadrul sesiunii de iarna a celei mai importante reuniuni a specialistilor oftalmologi din Europa, congresul Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva (ESCRS).

Intrunirea expertilor oftalmologi din Europa a avut loc la Ljubljana (Slovenia), in perioada 14-16 februarie 2014, fiind prezenti in jur de 300 de specialisti oftalmologi europeni, nume dintre cele mai reputate in domeniu. Romania a fost reprezentata de dr. Ozana si Cristian Moraru.

Dr. Ozana Moraru a moderat lucrarile simpozionului "Alcon Visionarium - Cataract Innovations in a 3D Video Symposium", dedicat celei mai noi tehnologii in domeniul operatiei de cataracta, cea cu Femtolaserul si cu sistemul de ghidaj tip GPS pentru centrarea operatiei si pozitionarea perfecta a cristalinului artificial. Tot in cadrul acestei sesiuni de lucrari, Dr. Ozana Moraru a sustinut o prezentare cu experienta recenta a clinicii pe care o conduce in realizarea acestui tip de operatie revolutionar. La simpozion au mai sustinut prezentari unii din cei mai renumiti chirurgi oftalmologi din Olanda, Germania, Italia si Suedia.

De asemenea, specialistul roman a participat, in calitate de membru permanent, la sedintele Board-ului ESCRS si ale Comitetului Educational, unul din cele 6 comitete permanente ale ESCRS. Din anul 2011, dr. Ozana Moraru reprezinta Europa de Sud-Est (Romania, Bulgaria, tarile fostei Iugoslavii, Republica Moldova), in Comitetul Director al ESCRS, o performanta in premiera pentru medicina autohtona. Mandatul este valabil pentru o perioada de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru inca un mandat de 4 ani.

“Sunt onorata ca am putut reprezenta medicina romaneasca la nivelul european al expertizei stiintifice, iar ecourile pe care le-am primit, in calitate de moderator al uneia dintre cele mai urmarite sesiuni stiintifice a evenimentului, au confirmat ca Romania conteaza cu adevarat conform standardelor chirurgiei oftalmologice, asa cum se practica la momentul actual. Prezenta mea ca moderator si coordonator al simpozionului dedicat celor mai noi tehnologii de operare a cataractei mi-a oferit ocazia de a avea o vedere panoramica asupra temei, de a stabili o empatie reala cu colegii mei chirurgi din Europa, precum si de a impartasi experienta stiintifica romaneasca in aceasta zona inovatoare a chirurgiei oftalmologice. Practic Romania este racordata la acelasi ritm de evolutie profesionala si stiintifica cu oftalmologia europeana“, a declarat dr. Ozana Moraru la revenirea in tara.

Medicii Ozana si Cristian Moraru sunt managerii unei mari clinici private de oftalmologie din Romania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dr.-Ozana-Moraru_-primul-oftalmolog-roman-moderator-in-cadrul-Congresului-Societatii-Europene-de-Cataracta-si-Chirurgie-Refractiva_19640/

lauff lautf laurf