Imprimare

Interventie in premiera la Institutul Clinic Fundeni

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Profesorul Chris J. Mulder, de la VU Medical Center, Amsterdam, alaturi de echipa de specialisti a Institutului Clinic Fundeni, a efectuat o interventie endoscopica in premiera, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al IC Fundeni, profesorul Chris J. Mulder a realizat tratamentul diverticulului esofagian Zenker pe cale endoscopica, el fiind inventatorul acestei metode terapeutice.

Interventia s-a realizat in blocul operator al Clinicii de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic si a fost transmisa in direct in Amfiteatrul 'Thomas Starzl' din Institutul Clinic Fundeni.

“Prin aceste proceduri medicale de excelenta Institutul Clinic Fundeni isi onoreaza principala misiune, aceea de a asigura ingrijiri si tratament de cel mai inalt nivel tuturor pacientilor nostri. In acest spirit, continuam seria procedurilor medicale in premiera si in 2014, printr-o procedura dedicata unei afectiuni rare”, a declarat dr. Carmen Orban, managerul IC Fundeni.

Interventia endoscopica consta in largirea prin taiere a comunicarii diverticulului cu esofagul, astfel impiedicandu-se acumularea alimentelor.

Diverticulul Zenker este o afectiune rara care se prezinta sub forma unei „pungi” suplimentare situata in zona gatului, in care se pot aduna alimentele.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Interventie-in-premiera-la-Institutul-Clinic-Fundeni_19642/

lauff lautf laurf