Imprimare

Discutii la MS pe tema reorganizarii Agentiei Nationale de Transplant

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Secretarul de stat Adrian Pana a avut o intalnire de lucru, pe 24 februarie, cu reprezentantii Agentiei Nationale de Transplant (ANT) pe tema reorganizarii si consolidarii institutiei, astfel incat aceasta sa-si recapete prestigiul recunoscut in lumea medicala.

De asemenea, se doreste ca ANT sa-si gaseasca locul in demersul general al Ministerului Sanatatii pentru intensificarea eforturilor de a dezvolta activitatea de transplant in Romania.

“Printre temele abordate in cadrul discutiei s-au numarat: elaborarea unui plan de dezvoltare pe termen mediu si lung a retelei de transplant la nivel national, care sa tina cont pe de o parte de serviciile necesare populatiei si pe de alta parte de resursele disponibile; introducerea unui sistem de control al calitatii procedurilor de transplant si de monitorizare a rezultatelor transplantului; interconectarea Registrului National de Transplant cu platforma SIUI; elaborarea in regim de urgenta de catre ANT a standardelor de cost pentru diferite proceduri asociate transplantului si eficientizarea activitatii institutiilor/departamentelordin domeniul transplantului”, se arata intr-un comunicat de presa de pe site-ul institutiei.

Secretarul de Stat Adrian Pana a transmis conducerii ANT intregul sau suport pentru implementarea masurilor discutate si le-a solicitat acestora sa transmita in perioada urmatoare propuneri concrete pentru realizarea fiecaruia dintre obiectivele discutate.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Discutii-la-MS-pe-tema-reorganizarii-Agentiei-Nationale-de-Transplant_19649/

lauff lautf laurf