Imprimare

Conferinta internationala dedicata fondurilor europene in Sanatate, organizata la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pe 27 februarie va avea lor Conferinta Internationala Restart 2014, cu tema - finantarea sanatatii din fonduri europene structurale si de investitii 2014-2020. Conferinta se va desfasura la Palatul Parlamentului, in Bucuresti.

Pe fondul incheierii perioadei de programe 2007-2013, in care au fost finantate cu fonduri europene peste 350 de proiecte in domeniul sanatatii, cu o valoare totala de aporximativ 45 de miliarde de euro, Romania a intrat, din 2014, in cel de-al doilea ciclu de programe financiare europene.

Conferinta Restart 2014 are ca scop aducerea la cunostinta a noutatilor legate de fondurile structurale si de investitii in perioada 2014-2020. Astfel, vor fi prezentate noutati legate de fondurile structurale din noul exercitiu bugetar, sumele care vor fi alocate, metodele prin care specialistii din domeniul sanitar din Romania pot accesa fondurile structurale, precum si povesti ale celor care au accesat fonduri in fostul exercitiu bugetar.

De asemenea, prin intermediul conferintei, vor fi identificarte cele mai bune practici si directii pentru atragerea mult mai eficienta a fondurilor in proiectele pentru sanatate din Romania in noul exercitiu bugetar 2014-2020.

La eveniment vor participa peste 150 de invitati din domeniul sanitar, reprezentanti ai institutiilor de la Bruxelles, reprezentanti ai autoritatilor de management, reprezentanti ai ministerelor responsabile de alocarea fondurilor europene pentru sanatate. Dr. Cristian Busoi, presedintele CNAS, si dr. Vasile Cepoi, consilier de stat al prim-ministrului pe probleme de sanatate si-au dat acceptul de participare la conferinta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-internationala-dedicata-fondurilor-europene-in-Sanatate_-organizata-la-Bucuresti_19650/

lauff lautf laurf