Imprimare

Peste 60% dintre femeile gravide din Romania nu se prezinta niciodata la medic in sarcina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 60% dintre femeile gravide din Romania din zonele rurale dar si din Capitala nu se prezinta niciodata la medic in timpul sarcinii, potrivit unui raport lansat marti de Salvati Copiii.

Organizatia internationala a lansat marti raportul global 'Ending Newborn Deaths - Ensuring every baby survives', prin care atrage atentia asupra faptului ca mai mult de un milion de nou-nascuti mor anual in prima lor zi de viata, primele 24 de ore fiind cele mai importante si mai riscante.

Noul raport - 'Combaterea deceselor in randul nou-nascutilor' (Ending Newborn Deaths) - arata ca o jumatate din decesele din prima zi de nastere din intreaga lume ar putea fi prevenite daca mama si copilul ar avea acces la asistenta din partea unei moase calificate si acces la servicii medicale gratuite.

Potrivit documentului, in fiecare an, in lume, 40 de milioane de femei nasc fara ajutor instruit, in Etiopia doar 10% dintre nasteri au ajutor calificat, in timp ce in unele zone rurale din Afganistan este...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-60_-dintre-femeile-gravide-din-Romania-nu-se-prezinta-niciodata-la-medic-in-sarcina_19654/

lauff lautf laurf