Imprimare

Presedintele CNAS, Cristian Busoi, a demisionat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Busoi, a demisionat astazi. "Sunt foarte bucuros ca am avut onoarea sa fiu presedinte al CNAS", a declarat acesta intr-o conferinta de presa.

Decizia lui Busoi, membru PNL, vine in urma demisiilor in masa de astazi, ale ministrilor PNL.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu si-a depus demisia astazi (n.r. miercuri, 26 februarie), alaturi de ceilalti ministri PNL, ca urmare a ruperii aliantei politice USL. Ministrul interimar numit de premierul Victor Ponta pentru Ministerul Sanatatii este Nicolae Banicioiu, care va ramane si ministrul Tineretului.

Busoi a facut bilantul mandatului sau: a demarat proiectul cardului electronic de santate, care ar putea fi pus pe piata de la 1 ianuarie 2015. Un alt proiect demarat de acesta a fost dosarul electronic al pacientului, care va functiona de la 21 aprilie. De asemenea, au fost aduse la zi platile pentur medicamente si materiale sanitare; a fost desfiintata lista de asteptare pentru bolnavii oncologici, cu 7500 de pacienti inclusi in program; a fost infiintata DGMCA, ca sructura specializata in cadrul CNAS.

Busoi mai aminteste plata celor 33,3 milioane de euro spitalelor  straine, ce a dus la micsorarea datoriilor Romaniei fata de alte tari, datorii ce ajungeau la 168 milioane de euro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Presedintele-CNAS_-Cristian-Busoi_-a-demisionat_19656/

lauff lautf laurf