Imprimare

VIDEO Apel catre guvernanti: Este necesar un plan national de dementa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentantii Societatii Nationala de Alzheimer si ai Aliantei Nationale Alzheimer doresc sa determine oamenii politici sa puna in aplicare planul national de dementa, denumit Strategia si Planul National de actiuni pe perioada 2014-2020.

Obiectivul principal al Strategiei si Planului de actiuni consta in cresterea interesului si a contributiei factorilor responsabili pe plan national, regional si local pentru imbiunatatirea sanatatii mintale a populatiei.

In cadrul Conferintei Nationale de Alzheimer, specialistii in domeniu au atras atentia faptului ca exista un interes tot mai mare din partea medicilor specialisti pentru diagnosticarea timpurie a bolilor de dementa, insa modul de organizare al sistemului medical nu favorizeaza un asemenea demers.

Personalul din sectorul serviciilor, din institutiile publice si private este redus si nepregatiti pentru a se condrunta cu nevoile specifice ale unei asemenea categorii de pacienti, gradul de acoperire al cererilor ridicandu-se la cel mult 10%.

In acest context, reprezentantii prezenti la Conferinta Nationala de Alzheimer au cerut ca dementa sa fie recunoscuta ca prioritate pe plan national in politicile de sanatate publica.

Conferinta Nationala de Alzheimer se desfasoara in perioada 27 februarie – 1 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In cadrul acestui eveniment, participa prof. dr. Catalina Tudose, presedintele Societatii Romane de Alzheimer; dr. Bogdan Popescu, reprezentant al Societatii de Neurologie din Romana; conf. dr. Gabriel Prada, presedintele Societatii Romane de Geriatrie si Gerontologie, dar si prof. Helga Rohra, reprezentant pe plan european al pacientilor cu dementa, prim presedinte al Grupului European de lucru al persoanelor cu dementa.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO-Apel-catre-guvernanti_-Este-necesar-un-plan-national-de-dementa_19658/

lauff lautf laurf