Imprimare

VIDEO Ministrul Sanatatii a demisionat alaturi de ministrii PNL. Nicolae Banicioiu, ministru interimar

Adaugat in Stiri din domeniul medical

UPDATE: Ministrul interimar numit de premierul Victor Ponta pentru Ministerul Sanatatii este Nicolae Banicioiu, care va ramane si ministrul Tineretului.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu si-a depus demisie pe 26 februarie, alaturi de ceilalti ministri PNL, in urma ruperii aliantei politice USL.

Crin Antonescu, presedintele PNL, a anuntat marti seara, in urma sedintei PNL, ca ministrii liberali isi vor depune demisiile din guvern pana miercuri, la ora 12.

Antonescu a mai spus ca si secretarii de stat si cei asimilati, membri ai PNL, isi vor depune, astazi, demisia la Registratura Guvernului.

Nicolaescu a declarat miercuri ca ar regreta enorm daca proiectele sale privind reforma in sanatate nu vor fi duse la bun sfarsit.

Declaratiile fostului ministru - Reformele au fost blocate

Fostul ministru Eugen Nicolaescu a declarat intr-o conferinta de presa ca regreta faptul ca toate reformele, inclusiv cea in Sanatate, aflate in portofoliile ministrilor care au demisionat, au fost blocate.

"Este regretabil pentru cetateni in primul rand ca reformele socieatii romanesti au fost blocate pentru motive politice si nu au putut produce efectele aşteptate de cetateni", conform lui Nicaolescu.

De asemenea, fostul ministru a adaugat faptul ca au fost finalizate proiectele prestabilite, la nivel de acte normative, insa ele trebuie si aplicate. 

"La inceputul mandatului m-am angajat ca anul 2013 va fi anul reformei din punctul de vedere al legislatiei si ca vor fi elaborate toate marile proiecte de reforma: pachetul de baza de servicii medicale, noua lista de medicamente, proiectele pilot privind statutul spitalelor si cresterea veniturilor medicilor şi echipelor medicale, malpraxisul, strategia naţionala de sanatate, reorganizarea Ministerului Sanatatii si a structurilor sale de specialitate în sensul cresterii eficientei, o noua politica in domeniul medicamentului", a zis Nicolaescu.

"Astazi toate aceste proiecte au fost finalizate de catre Ministerul Sanatatii si se afla in diferite stadii îi procesul de aprobare, unele sunt in perioada de transparenta decizionala, altele se afla la avizare in vederea aprobarii", a adaugat fostul ministru. 

Nicolaescu a spus ca a fost in fruntea MS, cumulat cu mandatul anterior din guvernul Tariceanu, 4 ani si jumatate, cel mai mult dintre toti ministrii Sanatatii de dupa '90.

In mandatul sau, Eugen Nicolaescu a  venit cu idei privind reforma in Sanatate: s-a revizuit legislatia pentru a fi introdus noul pachet de baza, pachetul pentru neasigurati, lista cu medicamente gratuite si compensate, introducerea unei retele spitalicesti pentru universitatile de profil din tara,  asistenta medicala in ambulatoriul de specialitate, desfacerea medicamentelor prin trei distribuitori, dar si reorganizarea Institutului National de Sanatate Publica.

"La inceputul mandatului m-am angajat ca anul 2013 va fi anul reformei din punctul de vedere al legislatiei si ca vor fi elaborate toate marile proiecte de reforma: pachetul de baza de servicii medicale, noua lista de medicamente, proiectele pilot privind statutul spitalelor si creşterea veniturilor medicilor şi echipelor medicale, malpraxisul, strategia naţionala de sanatate, reorganizarea Ministerului Sanatatii si a structurilor sale de specialitate în sensul cresterii eficientei, o noua politica in domeniul medicamentului", a zis Nicolaescu.

Problema Cantacuzino

Nicolaescu a accentuat ideea conform careia se va interesa de problema de la Institutul Cantacuzino. El l-a demis pe directorul Institutului, Marius Savu, pentru ca au fost anumite nereguli gasite si prost manageriate.

Fostul ministru a precizat ca situatia de la Cantacuzino a tinut de incompetenta si nu de sabotarea liniei de productie de acolo.

Citeste si:

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO-Ministrul-Sanatatii-a-demisionat-alaturi-de-ministrii-PNL.-Nicolae-Banicioiu_-ministru-interimar_19652/

lauff lautf laurf