Imprimare

Asociatiile de pacienti, medicii si autoritatile se vor reuni in cadrul Saptamanii pacientilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), in parteneriat cu Colegiul Medicilor din Romania, organizeaza in perioada 24-30 martie 2014 a II-a editie a Saptamanii pacientilor, un eveniment care isi propune sa aduca in spatiul public problemele pacientilor, sa creeze un dialog constant si constructiv intre autoritati reprezentantii asociatiilor de pacienti, sa faca cat mai cunoscuta activitatea asociatiilor de pacienti.

Evenimentul va cuprinde Forumul National al Asociatiilor de Pacienti (28-29 martie 2014), o expozitie de fotografie cu tema “Portret de pacient cronic” si o campanie de informare si atragere de pacienti in asociatiile de pacienti.

Forumul National al Asociatiilor de Pacienti va avea loc in Bucuresti si va reuni reprezentantii a peste 100 de asociatii de pacienti.

In cadrul Forumului National al Asociatiilor de Pacienti vor fi abordate teme precum "Pacientii si reforma sistemului de sanatate", "Accesul pacientilor la tratament si ingrijiri de sanatate", "Discriminarea pacientilor cu afectiuni cronice din Romania", "Protectia sociala a pacientilor".

“Consideram ca este important pentru reprezentantii asociatiilor de pacienti din intreaga tara sa discute cu viitorul ministru al Sanatatii si presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate despre problemele pacientilor cronici. In acest context politic instabil, cred ca trebuie sa fim uniti, sa stabilim o cat mai buna colaborare intre toate asociatiile de pacienti prin intermediul unei platforme comune de actiune pe acele probleme de interes pentru toti. Doar in acest mod, vocea pacientilor poate fi si auzita si respectata”, a declarat Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania.

COPAC va propune tuturor organizatiilor un Cod etic de conduita a asociatiilor de pacienti si o platforma comuna de actiune.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Asociatiile-de-pacienti_-medicii-si-autoritatile-se-vor-reuni-in-cadrul-_Saptamanii-pacientilor__19664/

lauff lautf laurf