Imprimare

Reprezentantii medicilor de familie solicita dezbatere publica pe tema contractului cadru

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Federatia Naționala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) si Societatea Naționala de Medicina Familiei (SNMF) solicita organizarea unei dezbateri publice privind proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale si a contractului cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014 – 2015, proiect publicat pe siteul MS in data de 25 februarie 2014.

Reprezentantii medicilor de familie solicita prelungirea termenului de depunere a comentariilor si propunerilor pana la 30 de zile, pe baza actului normativ privind contractul cadru.

Consideram ca termenul de numai 10 zile de la publicarea proiectului de act normativ in care publicul poate face comentarii este nejustificat de scurt. Trebuie avut in vedere ca prin proiectul de act normativ sus-mentionat se abroga Hotararea de Guvern 117/2013 (Contractul-cadru 2013-2014) iar schimbarile aduse de noua Hotarare de Guvern sunt de o importanta semnificativa pentru modul de functionare a sistemului asigurarilor sociale de sanatate si pentru accesul pacientilor la serviciile de sanatate”, se arata intr-un comunicat al SNMF si FNPMF.

Medicii de familie sunt nemultumiti pentru ca in actul normativ propus de autoritati nu apar reglementarile agreate in discutiile cu MS.

“Studiind proiectul de lege expus pe transparenta decizonala am constatat ca aproape niciuna din reglementarile agreeate in discuții precedente nu au fost implementate, ca s-au accentuat sanctiunile din contract si ca institutia dialogului nu a fost nici de aceasta data respectata, asa cum s-a intamplat de altfel in ultimii cinci ani", mai scrie in comunicat.

Reprezentantii medicilor de familie mai spun ca sunt multe ambiguitati in lege pe care le-au amendat argumentat in trecut, acestea aducand prejudicii activitatii si imaginii specialitatii lor.

Dezbatere a fost invocata de catre medicii de familie in conformitate cu dispozitiile Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica - publicata in Monitorul Oficial, partea I, nr. 70, din 02.03.2003 si republicata in MO nr. 749 din 3.12.2013.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Reprezentantii-medicilor-de-familie-solicita-dezbatere-publica-pe-tema-contractului-cadru_19666/

lauff lautf laurf