Imprimare

Prima sectie de Angiologie Pediatrica din Europa de Est, inaugurata la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES a inaugurat prima sectie de Angiologie Pediatrica din Europa de Est. Sectia este singura specializata in tratarea minim invaziva a copiilor cu probleme cardiace congenitale precum si probleme arteriovenoase.

„Noua sectie propune o alternativa la chirurgia cardiaca traumatizanta, prin proceduri disponibile pana de curand doar in strainatate, fara bisturiu, cu o rata de succes de 95% si cu timp de recuperare de 24-48 de ore.”, spune Dr. Oren Iancovici, CEO Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie ARES.

In Romania se nasc anual peste 1000 de copii cu malformatii congenitale cardiace, potrivit Ministerului Sanatatii. Practica medicala arata ca aproximativ 70% dintre acestia pot fi tratati non-chirurgical, prin interventii minim invazive:

„Organismul copilului reactioneaza altfel decat cel al adultului. Or, in Romania, estimam ca sunt aproximativ 15.000 de copii cu varste pana la 18 ani care sufera de malformatii congenitale netratate. Dupa ce echipele ARES din Bucuresti si Suceava au efectuat cu success peste 2370 de interventii minim-invazive, dintre care 63 la copii cu varste intre 3 luni si 18 ani, am considerat ca este esential sa investim intr-o sectie dedicata Angiologiei Pediatrice si sa aducem la un loc medicii cu cea mai relevanta experienta in domeniu.” completeaza el.

Echipa sectiei de Angiologie Pediatrica ARES

Noua sectie de Angiologie Pediatrica este condusa de dr. Rares Nechifor, medic primar radiolog, supraspecializat in radiologie si neuroradiologie interventionala si sef al Sectiei de Radiologie Interventionala.

Din aceasta sectie mai face parte si dr. Stefanita Dima, medic primar radiolog supraspecializat in neuroradiologie interventionala. Interventiile sunt realizate impreuna cu prof. dr. Basil Thanopoulos, director al sectiei de Cardiologie Pediatrica Interventionala a Iatricon Medical Center (Atena) si Proctor in proceduri minim invazive de terapie a malformatiilor congenitale cardiace.

In terapia percutana a malformatiilor congenitale cardiace, prof. dr. Thanopoulos il are ca partener pe dr. Dan Deleanu, fost presedinte al Societatii Romane de Cardiologie, cu peste 25.000 de proceduri efectuate pana in prezent, fellow al Societatii Europene de Cardiologie, supraspecializat in cardiologie interventionala.

Pana acum, echipa a realizat mai multe premiere pentru angiologia din țara si Europa de Est, inclusiv:
- rezolvarea interventionala a unui defect septal atrial prin amplasarea celui mai mare dispozitiv disponibil in lume, 4 cm.
- inchiderea a doua malformatii in cadrul aceleiasi interventii.

Cei patru medici care se vor ocupa de diagnosticarea, tratarea si supervizarea recuperarii copiilor au in spate peste patru mii de proceduri endovasculare de corectie a malformatiilor congenitale cardiace si arteriovenoase.

Despre Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES

Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES ofera servicii medicale responsabile si sunt o alternativa la operatiile medicale traditionale traumatizante, asigurand tratamente minim invazive, cu o rata ridicata de succes (95%).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prima-sectie-de-Angiologie-Pediatrica-din-Europa-de-Est_-inaugurata-la-Bucuresti_19677/

lauff lautf laurf