Imprimare

Protest al rezidentilor, la Cluj

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In jur de doua sute de medici rezidenti au protestat joi, 7 martie, in fata Prefecturii Cluj fata de conditiile din sistemul medical, in special cele salariale, solicitand, printre altele, plata orelor suplimentare si a garzilor, scrie Agerpres.

Protestatarii, imbracati in halate albe, au purtat afise inscriptionate cu mesaje de genul “Vrem respect, nu umilinta”, “Garzi platite”, “Fara ajutor plecam din tara”.

“Este o ocazie pentru noul ministru al Sanatatii, Nicu Banicioiu, de a-si crea o platforma solida in fata rezidentilor si medicilor si sa incerce sa rezolve problema conditiilor minime ale rezidentilor. Ii cerem ministrului Sanatatii sa se implice direct si sa rezolve plata garzilor, plata orelor suplimentare, acordarea unei mese in garda si a unei subventii pentru chiria rezidentilor.

De asemenea, cerem cursuri gratuite de formare profesionala. Daca noi am primi banii pentru munca prestata ar creste venitul si nu am mai fi nevoiti sa plecam din tara. Nu este un singur vinovat pentru situatia din acest sistem gaunos si vrem sa tragem un semnal de alarma pentru a nu se ajunge in situatia in care romanii sa fie tratati de vraci din Congo”, a declarat unul dintre protestatari, Paul Turcoman, medic rezident anul IV Cardiologie.

Protestatarii au depus o lista cu revendicari la prefectul Gheorghe Vuscan.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Protest-al-rezidentilor_-la-Cluj_19678/

lauff lautf laurf