Imprimare

Prof. Hancu lanseaza Abecedar de Obezitate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prof. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane, a lansat vineri, 7 martie, lucrarea "Abecedar de Obezitate", ghid care vine in sprijinul persoanelor supraponderale, precum si al celor care sufera de obezitate.

Acad. Maya Simionescu, cea care a semnat prefata lucrarii spune ca acesta este "o carte optimista, care nu ridica interdictii, care nu te sperie si care trateaza obezitatea ca o provocare".  "Abecedar de Obezitate" este, conform acesteia, "o carte semnal", "o initiativa din cadrul demersului international al luptei impotriva obezitatii".

"Este un manual simplu de urmarit, dar sofisticat, pentru ca este alcatuit de un om de stiinta, cu grija si pretuire fata de notiunea de <<om frumos si sanatos>>"
, spune Maya Simionescu.

Editata sub egida Academiei Romane, cartea cuprinde 10 lectii despre ce inseamna obezitatea, cat de periculoasa este aceasta afectiune, dar si cum poate fi aceasta invinsa. Cititorul este invatat ce este greutatea sanatoasa si cum poate ajunge la ea, ce presupune scaderea in greutate si cat de important este sa-ti mentii noua greutate, dar si despre viata anti-obezitate si cum trebuie sa se fereasca de eventualele capcane ce pot aparea in lupta cu excesul ponderal.

Dietele nesanatoase si medicamentele de slabit sunt, de asemenea, subiecte tratate in "Abecedar de Obezitate".

Maya Simionescu mai spune ca Abecedarul poate schimba conceptii privind modul de alimentatie si poate dezvolta stiinta nutritionala a romanilor. "Cartea ofera instrumentele corecte pentru a ne controla si a corecta alimentatia".

Cititorii vor gasi in cele 257 de pagini ale lucrarii informatii si sfaturi despre aportul caloric, substantele nutritive, controlul kilogramelor, complicatiile obezitatii, necesitatea examenului periodic si multe altele.

Sub deviza "Abecedarul de Obezitate te ajuta sa ajuti!", cartea propune cititorilor sa se implice direct in propria nutitie si sa devina propriii lor monitori ai stilului de viata sanatos.

Conform studiului PREDATORR, 36% dintre romani se confrunta cu probleme de exces de greutate. La nivel mondial, specialistii estimeaza ca peste 1,5 miliarde de adulti sunt supraponderali, iar 500 de milioane sufera de obezitate (conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2008). Obezitatea atrage dupa sine complicatii, precum: boli cardiovasculare, diabet, cancer, boli pulmonare, sau boli cronice netransmisibile.

Acad. Maya Simionescu mai atrage atentia asupra faptului ca obezitatea cauzeaza o rata mai mare a mortalitatii decat subnutritia, la nivel mondial.

Prof. Hancu a colaborat la scrierea cartii cu Sef Lucrari dr. Cristina Nita si As. Universitar dr. Anca Craciun, de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca. Lansarea acestei carti vine dupa ce, in 2012, Prof Hancu a editat lucrarea Abecedar de Nutritie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Hancu-lanseaza-Abecedar-de-Obezitate_19682/

lauff lautf laurf