Imprimare

Saptamana constientizarii creierului, marcata si in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In 10-16 martie 2014 are loc la nivel mondial „Saptamana constientizarii creierului” – Brain Awareness Week (BAW). Astfel, in Romania, va fi organizat in aceasta perioada evenimentul “Creier pentru societate” de Societatea Nationala de Neurostiinte (SNN), in parteneriat cu Organizatia Stiintifica a Studentilor la Medicina si Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”.

Evenimentul, initiat de fundatia americana DANA, doreste sa ofere un cadru de popularizare globala a importantei cunoasterii creierului pentru umanitate. Se urmareste constientizarea opiniei publice si a factorilor de decizie atat asupra progresului de ultima ora in intelegerea mecanismelor de functionare ale creierului normal si patologic, cat si a problemelor cu care se confrunta cercetatorii in neurostiinta care genereaza acest progres.

Concurs pentru tinerii medicinisti

In cadrul BAW2014, se va organiza o competitie de creativitate in neurostiinte cu tema: “Ce trebuie sa intelegem despre functionarea creierului ca sa imbunatatim societatea noastra”.

Studenti de la toate facutatile si disciplinele pot trimite pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. subiectul prezentarii lor, sub forma unui rezumat stiintific de cel mult 250 cuvinte. Cele mai bune prezentari vor fi selectate pentru a fi sustinute public vineri, 14 martie, sub forma unei prezentari orale cu suport video. Primele trei prezentari vor fi premiate.

Termenul limita pentru trimiterea de rezumate pentru competitia BAW este miercuri, 12 martie. Aplicantii selectionati pentru prezentarile orale vor fi anuntati prin email joi, 13 martie.

Participarea la acest eveniment este libera, iar inregistrarea nu este obligatorie. Pentru informaii suplimentare, se poate contacta Secretariatul SNN. Programul evenimentului poate fi accesat aici.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Saptamana-constientizarii-creierului_-marcata-si-in-Romania_19686/

lauff lautf laurf