Bal caritabil pentru strangerea de fonduri in scopuri medicale, organizat la Cluj
Institutul Inimii „Niculae Stancioiu” va organiza, pe 21 martie, la Cluj-Napoca, un bal de caritate cu scopul de a strange fonduri pentru a rezolva o parte dintre problemele de functionare, scrie Agerpres.
Acesta este primul bal de caritate organizat la Cluj de o institutie de sanatate, iar ideea a fost lansata de directorul medical al Institutului, chirurgul Adrian Molnar.
„Am vrut sa oferim si alta imagine a Institutului, sa iesim in mijlocul colectivitatii pe care o deservim de 22 de ani, dar si vrem sa vedem in ce masura comunitatea se poate implica in nevoile noastre. Avem nevoie de bani tot timpul pentru tot felul de reparatii, de inlocuiri de aparate, de organizat poate altfel salile de reanimare, saloanele. Sigur ca ministerul da ce poate, consiliul judetean, primaria ne dau ce pot, dar nevoie de bani este intotdeauna”, a spus Molnar.
In acest moment, Institutul Inimii din Cluj are nevoie de o serie de aparate, precum trusa de chirurgie minim invaziva, un ecograf de inalta performanta, un aparat de circulatie extracorporala, un aparat de radiodiagnostic digital, dar si un aparat angiograf.
„Suma de care avem nevoie este enorma, nici nu ma gandesc ca voi obtine acesti bani de la Balul de Caritate. Eu am trecut in invitatie cateva dintre aparatele de care avem stricta nevoie cu titlu informativ, dar nu se pune problema sa rezolvam acum aceste probleme”, a spus Molnar.
Acesta a explicat ca a lucrat o vreme in SUA si Anglia, unde asemenea evenimenteaveau loc des. Potrivit medicului, comunitatea se implica la modul foarte activ atat in organizare, cat si in participarea la aceste activitati, care inseamna inclusiv sa ofere bani pentru acea cauza pentru care s-a organizat balul sau strangerea de fonduri.
“Acest gen de actiuni este foarte folosit in lumea cu mai vechi traditii democratice. Am lucrat de exemplu in America intr-un spital urias si in holul principal de la parter existau standuri unde voluntari, oameni care poate au fost tratati in spital sau rude ale lor faceau voluntariat pentru strangerea de fonduri pentru cercetarea in diverse domenii. Si solicitau sponsorizari si donatii', a declarat Adrian Molnar, in cadrul unei intalniri de promovare a balului.
Medicul a mai spus ca organizarea acestui bal de caritate este si un test, fiind primul eveniment de acest gen care are loc in Cluj. El a adaugat ca sunt asteptate la eveniment in jur de 200-300 de persoane.
Taxa de participare este de 100 de euro. La acesti bani se pot adauga donatiile facute in timpul balului. De asemenea, organizatorii au pregatit o serie de surprize, printre care un concert al muzicianului Bogdan Ota si o licitatie de obiecte de arta ale unor pictori clujeni.
Dr. Adrian Molnar a explicat ca dupa platirea tuturor cheltuielilor necesare organizarii balului va decide, impreuna cu sefii sectiilor din cadrul Institutului, ce intrebuintare sa dea sumei ramase.
De trei ani de zile Institutul Inimii din Cluj-Napoca functioneaza cu un singur angiograf, in conditiile in care este singurul centru din tara care asigura asistenta de urgenta in infarctul miocardic acut 24 de ore din 24. Institutul a functionat dintotdeauna cu doua angiografe, in urma cu trei ani unul s-a stricat, avand durata de viata depasita.
Sursa: PaginaMedicala.ro