Imprimare

Comisia de Disciplina, convocata la Spitalul de Copii Marie Curie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In urma unor declaratii pe care dr. Silvia Costinean, medic la Spitalul de Copii “Marie Curie”, le-a postat prin intermediul unei retele de socializare, conducerea spitalului a decis convocarea Comisiei de Disciplina. Cei din conducere s-au sesizat dupa ce medicul a vorbit despre modul in care sunt ingrijiti pacientii de la Terapie Intensiva.

„Pentru elucidarea aspectelor mentionate, conducerea spitalului a decis convocarea Comisiei de Disciplina, urmand sa prezinte ministrului Sanatatii raportul cu privire la masurile luate”, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Sanatatii.

Dr. Silvia Costinean a facut o serie de postari pe o retea de socializare vorbind despre felul in care sunt ingrijiti copiii din spitalul in care lucreaza.

„Oare cand gasesc unul din micutii pacienti - aflat pe masa radianta cu servocontrol, adica cu temperatura ce se autoregleaza in functie de temperature corporala - cu radiantul oprit, deoarece senzorul se defectase, prin urmare copilul nu mai era incalzit si statea, in pielea goala, la 20 grade, era rece si marmorat, avind 34 grade (ceea ce indica faptul ca statea asa de mai mult de o ora), ce ar fi trebuit sa fac? Sa felicit asistentele care erau in serviciu pentru aceasta “performanta”? Nu, nu le-am felicitat; m-am revoltat! Dar nu am jignit pe nimeni! Doar m-am revoltat. Este cineva care si-ar dori ca propriul copil sa fie tratat astfel? Nu o sa tin o disertatie despre consecintele hipotermiei, mai ales in contextul unei afectiuni la care organismul trebuie sa faca fata”, scria dr. Costinean pe 2 martie.

Dr. Costinean a dat example de cazuri in care copiii nu erau ingrijiti corespunzator de catre asistente. „A fost un micut caruia, postoperator, i-a alunecat sonda urinara, iar asistenta a introdus-o din nou; consecinta – infectie urinara cu un microb, Enterococ, care nu e de spital, e de pe mina unuia care nu se spala dupa ce merge la toaleta; infectie care s-a complicat cu septicemie –cu trombocitopenie, cu hepatosplenomegalie, cu suferinta generalizata si care a prelungit spitalizarea cu doua saptamini; nu numai ca sonda a fost reintrodusa, dar, e clar, ca acest gest s-a facut cu mina “goala” (fara manusa sterila) si nespalata. Credeti ca asistenta a recunoscut? Bineinteles ca nu; s-a revoltat doar ca am intrebat daca s-a intimplat ceva cu sonda urinara in tura ei”, a mai scris ea.

„Cum se cheama cind promovezi minciuna si barfa, cloaca? Ce spun toate acestea despre cel care le promoveaza?! Care ma ameninta si ma jigneste pe mine pentru ca taxez toate aceste lucruri. Eu nu imi fac meseria pentru imaginea mea; nu eu sunt subiectul meseriei mele”, a adaugat medicul de la Marie Curie.

Conform primelor date transmise de catre Ministerul Sanatatii, opiniile dr. Costinean au fost exprimate pe fondul unei tensiuni existente intre aceasta si un coleg din spital.

„Secretarul de stat Francisk Iulian Chiriac a efectuat (…) vizita la acest spital. In urma discutiei purtate cu managerul unitatii medicale si cu doamna Silvia Costinean, a rezultat ca opiniile doamnei doctor au fost exprimate pe fondul unei stari tensionate existente intre aceasta si un coleg”, se arata in comunicatul transmis de catre MS.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Comisia-de-Disciplina_-convocata-la-Spitalul-de-Copii-_Marie-Curie__19691/

lauff lautf laurf