Imprimare

RoVaccin 2014: Informatii si solutii in problemele de imuzare a populatiei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conferinta Nationala Actualitati in Vacinologie – RoVaccin a ajuns la editia a doua si se va desfasura pe 5 aprilie, la Bucuresti.

In cadrul Conferintei Nationale RoVaccin 2014, vor sustine lucrari medici cu preocupari in domeniul sanatatii publice, microbiologi, epidemiologi, infectionisti, pediatri, reprezentanti ai medicilor de familie, pneumologi, totul pentru informarea corecta, facilitarea schimbului de informatii si propunerea de solutii concrete in privinta cresterii increderii in programele de imunizari.

Coordonatorii stiintifici ai Conferintei Nationale RoVaccin 2014 doresc sa ofere informatiile stiintifice necesare cu privire la vaccinare profesionistilor din sanatate. Astfel, evenimentul va reuni experti care vor dezbate subiecte de interes pe tema vaccinarii in Romania, punand accent pe transmiterea de mesaje legitime bazate pe dovezi stiintifice, precum si pe incurajarea unei comunicari coerente medic-pacient referitoare la vaccinare.

“Contextul epidemiologic este foarte sensibil, astfel ca este extrem de important ca publicul larg sa aiba acces la informatii corecte, fundamentate stiintific, cand vine vorba de vaccinare si de importanta acesteia asupra sanatatii publice. Rolul evenimentului RoVaccin, care se va organiza anual, este de a aduce in discutie si a lamuri cat mai multe aspecte legate de imunizare si de rolul acesteia. RoVaccin 2014 va insemna o dezbatere interactiva, dinamica si utila, totul pentru ca profesionistii in domeniul medical sa afle ultimele noutati si rezultatele celor mai recente cercetari in privinta imunizarilor”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si coordonatorul conferintei.

Specialistii considera ca acoperirea vaccinala in Romania este in scadere, cu toate ca vaccinarea reprezinta metoda cea mai eficienta de combatere si eliminare a numeroase boli transmisibile. Printre principalele cauze se numara insuficienta informatiilor corecte in privinta imunizarii, care sa provina de la medici specialisti ai domeniului.

La prima editie a manifestarii, organizata in 2013, au participat peste 400 de medici din specialitati precum medicina de laborator, epidemiologie, medicina de familie, medicina scolara, pediatrie, neonatologie, pneumologie, boli infectioase si ginecologie.

Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie - RoVaccin 2014 - este un eveniment dedicat profesionistilor din domeniul medical implicati in vaccinare. Participarea este gratuita, iar inscrierile se pot face online pe rovaccin.ro. Evenimentul va fi creditat cu puncte EMC.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/RoVaccin-2014_-Informatii-si-solutii-in-problemele-de-imuzare-a-populatiei_19700/

lauff lautf laurf