Imprimare

Epuizarea, posibila cauza a mortii anestezistei romance din Franta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Familia medicului roman anestezist care a murit in spitalul din Franta in care lucra spune ca Simona Zahan a murit de epuizare si ca documentele medicale nu sustin varianta sinuciderii, scrie Jurnalul.ro . Mama si sora medicului sunt indignate de varianta sinuciderii, raspandita de presa franceza si doresc sa dea in judecata presa franceza care a sustinut aceasta ipoteza.

Romanca lucra ca medic nestezist la un spital din Chateauroux, un oras din centrul Frantei. Presa franceza a anuntat ca medicul a decedat duminica, dupa ce si-a administrat o doza de produse mortale intravenos, in spitalul in care lucrra, dupa o saptamana de 78 de ore de munca.

Colegii medicului se plang ca sunt nevoiti sa lucreze foarte multe ore pe saptamanasi sunt furiosi pe declaratiile ministrului francez al Sanatatii, Marisol: “Ministrul stie ca ea tocmai terminase o saptamana de 78 de ore de munca? Ştie ca ne lipseau, inainte de aceasta dramă, doi anestezisti? Ştie ca suntem cu totii extenuatii? Exercitam o profesie dificila si exigenta. Simona era o profesionista excelenta. Se dedica muncii, in detrimentul sotului si fiului ei de sase ani”, au adaugat colegii romancei pentru editia online La Nouvelle République.

Simona Zahan este din Targu-Jiu, avea 37 de ani, era casatorita cu un medic care urma sa se angajeze la un serviciu de ambulanta in Franta si avea un baietel de 6 ani. Cei doi medici se mutase in Châteauroux de 4 ani, dupa ce au lucrat in Timisoara.

Romanca va fi inmormantata sambata, in comuna gorjeana Scoarţa, langa bunicii care au crescut-o.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Epuizarea_-posibila-cauza-a-mortii-anestezistei-romance-din-Franta_19709/

lauff lautf laurf