Imprimare

Pacientii cu boli hepatice cer implementarea rapida a listei de compensate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Pacientilor cu Boli Hepatice din Romania a trimis o scrisoare deschisa premierului Romaniei, dar si ministrului Sanatatii, prin care solicita aprobarea noii liste de medicamente compensate si grauite, precum si a Ordinului privind infiintarea si functionarea Registrului National de Hepatite.

„Va rugam sa luati, fara intarziere, urmatoarele masuri:

1. Sa aprobati lista de medicamente compensate, asa cum a rezultat ea la capatul procesului de evaluare si cum a fost propusa pentru publicare si aprobare de catre fosta conducere a Ministerului Sanatatii;

2. Sa aprobati si sa puneti in aplicare Ordinul privind infiintarea si functionarea Registrului National de Hepatite, asa cum a fost publicat pe pagina de internet a Ministerului Sanatatii, la data de 26.02.2014”, se arata in scrisoarea deschisa mentionata.

Masurile ar trebui aprobate tinandu-se cont de faptul ca actele normative specificate mai sus au fost puse la punct de catre fosta echipa a Ministerului Sanatatii, care a facut parte din USL, deci acestea au fost deja validate de catre guvern, reprezentat de PSD astazi. De asemenea, conform aceleiasi asociatii, reprezentantii pacientilor cu probleme hepatice au participat direct la realizarea acestor proiecte si le-au agreat, iar noua lista de compensate contine cateva molecule noi care ar ajuta acesti pacienti.

„Consideram ca nu aveti niciun motiv sa amanati intrarea in vigoare a actelor normative mentionate, asa cum a afirmat recent Dl. Ministru Nicolae Banicioiu”, se mai arata in scrisoarea deschisa.

Daca solicitarile asociatiei nu vor fi satisfacute cat mai repede, reprezentantii acesteia vor intreprinde masurile si actiunile legale de care dispun, pentru a apara interesele bolnavilor cu afectiuni hepatice.

Asociatia Sano-Hep Romania este Asociatia Pacientilor cu Boli Hepatice din Romania, cu 12 filiale in tara si cu 28 de mii de membri, asociatie de utilitate publica, membru al Aliantei Pentru Sanatate din Romania, membru fondator al Asociatiei Europene a Pacientilor cu Afectiuni Hepatice si partener de dialog cu Ministerul Sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pacientii-cu-boli-hepatice-cer-implementarea-rapida-a-listei-de-compensate_19712/

lauff lautf laurf