Imprimare

Conferinta Nationala de Medicina Familiei, in perioada 26 – 29 martie, la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia medicilor de familie Bucuresti – Ilfov (AMFB) organizeaza, in perioada 26 – 29 martie 2014, a zecea editie a Conferintei Nationale de Medicina Familiei, “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare”, sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF).

„Medicina de familie devine un brand. Noi toti il construim cu migala de atatia ani. Cu experiente pozitive, cu perioade triste si gri, cu entuziasm sau deznadejde, toate au contribuit la formarea noastra, la construirea breslei. Suntem speciali in lumea medicala. Speciali prin abordarea atotcuprinzatoare, prin abordarea dubla, ca practicieni si manageri, prin solidaritate si forta”, a spus dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

Lucrarile Conferintei vor incepe miercuri, 26 martie, la ora 10, iar deschiderea oficiala este programata la ora 16.30, in Bucuresti. La deschiderea oficiala sunt invitati: Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, Radu Tibichi, presedintele CNAS, dr.Vasile Cepoi, consilier al premierului pe probleme de sanatate, prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR, dar si dr. Doina Mihaila, presedintele FNPMF, dr. Rodica Tanasescu, presedintele SNMF, precum si presedintii caselor de asigurari Bucuresti, Ilfov, directorii generali DSP Bucuresti, Ilfov, presedintii Colegiilor Bucuresti si Ilfov.

Cu ocazia deschiderii oficiale a lucrarilor Conferintei, AMFB va acorda premii de excelenta unor prieteni dragi ai medicinii de familie.

Lucrarile CNMF 2014 se vor desfasura intre orele 10.00 si 18.30. Exista sesiuni transmise online, sesiuni interactive, ateliere de lucru, dezbateri, cursuri, traininguri, sesiuni de interviuri si declaratii pentru presa, precum si un program social in afara programului stiintific.

In prima zi, vor avea loc dezbateri legate de informatizarea in sistem, actualitatea contractului - cadru si pachetul de baza precum si o sesiune dedicata grupului Tinerilor Medici de Familie. Sesiunile profesionale ale CNMF 2014 ating o mare parte din preocuparile medicilor de familie, atat in sesiuni plenare cat si in ateliere de lucru.

In cadrul lucrarilor conferintei, vor fi lansate rezultatele studiului efectuat de Grupul de Vaccinologie al SNMF legat de atitudinea fata de vaccinare a medicilor de familie in Romania, un nou curs pe platforma de e-learning a SNMF, o carte destinata medicilor de familie preocupati de nutritia copiilor si vor fi acordate premii.

In ultima zi de conferinta, vor fi audiate lucrari originale de cercetare ale medicilor de familie romani si vor exista sesiuni de training intensiv pentru medicii formatori de medicina familiei.

De asemenea, pe parcursul acestor zile de conferinta, vor include sesiuni de probleme cardiovasculare, avandu-i ca speakeri pe: dr. Dan Deleanu, dr. Gabriel Tatu-Chitoiu, dr. Roxana Darabont, dr. Maria Dorobantu, dr. claudiu Stoicescu, dar si dr. Marius Vintila.

„Speram ca si in acest an sa avem langa noi un mare numar de medici de familie din toata tara, ca si in anii precedenti, o mare parte dintre participanti avand programata sosirea la aceasta editie inca de anul trecut, de la ediția precedenta”, a spus dr. Sandra Alexiu, directorul conferintei.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-Nationala-de-Medicina-Familiei_-in-perioada-26-_-29-martie_-la-Bucuresti_19717/

lauff lautf laurf