Imprimare

Adevarul din spatele unor cazuri de teoria conspiratiei, in medicina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

De la cazuri concrete de studiere deliberata a unor substante pe oameni, pana la diverse speculatii cu privire la industria farmaceutica, toate acestea aduc in medicina mondiala ipoteze ce tin de teoria conspiratiei. Iata cateva dintre exemplele de acest tip.

Serviciul de Sanatate Publica din Statele Unite a tratat gresit, in mod deliberat, pacienti bolnavi de sifilis

In 1932, Serviciul de Sanatate Publica din SUA, impreuna cu Institutul Tuskegee, au demarat un studiu clinic pentru a analiza evolutia naturala a sifilisului netratat la barbatii de culoare. Subiectii au fost atrasi in cadrul programului sub pretextul ca primesc asistenta medicala gratuita din partea guvernului. Nu numai ca participantilor la studiu nu li s-a spus ca sunt bolnavi de sifilis, dar nici nu au fost tratati corespunzator, nici macar dupa aparitia si acceptarea penicilinei ca remediu impotriva infectiei.

Experimentul a reunit 600 de barbati afro-americani, 399 de bolnavi si 201 sanatosi. Desi studiul era planificat sa dureze doar sase luni, a tinut, pana la urma, 40 de ani. A fost intrerupt in 1972, dupa un articol Associated Press, care a facut publice toate neregulile care se petreceau in cadrul experimentului Tuskegee.

Mai mult de 100 de milioane de americani au fost vaccinati cu un virus potential cancerigen

Din 1954 pana in 1961, virisul simian 40, SV40, s-a regasit in componenta vaccinului impotriva poliomielitei. Cercetarile estimeaza ca cel putin 98 de milioane de persoane au fost injectate cu vaccinul contaminat doar pe teritoriul Statelor Unite. Guvernul federal a modificat prevederile referitoare la vaccinurile orale in 1961, dar medicii au continuat sa administreze medicamentele pana in 1963.

Virusul SV40 este cunoscut pentru faptul ca duce la aparitia cancerului la animale, dar nu exista studii care sa-l lege de dezvoltarea bolii la pacientii umani. Totusi, anumite cercetari au descoperit urme ale virusului in componenta tumorilor cerebrale si pulmonare, atat la adulti cat si la copii.

Guvernul SUA a testat efectele LSD-ului pe cetateni canadieni si americani, fara ca acestia sa stie

La inceputul anilor '50, guvernul Statelor Unite a autorizat CIA sa inceapa Operatiunea MKUltra, un studiu clinic care urma sa analizeze efectele hipnozei, torturii, izolarii si ale LSD-ului, asupra pacientilor umani. Cei mai multi dintre acestia nu stiau despre ce e vorba, iar medicii si personalul spitalelor implicate au fost platiti pentru a nu informa subiectii corespunzator. Autoritatile au oferit chiar heroina unor persoane dependente, pentru a le convinge sa ia parte la experiment.

Pana la incheierea operatiunii, in 1973, cand multe dintre documente au fost distruse, mai mult de 30 de universitati au fost implicate si cel putin o persoana a murit, sinucigandu-se dupa ce a ingerat LSD fara sa stie.

Teoriile conspiratiei, nedemostrate inca

Industria farma, leacuri nepublicate

Multi formatori de opinie spun ca industria farmaceutica detine leacurile pentru numeroase boli, dar nu vrea sa le faca publice. Conform acestora, companiile farmaceutice se inteleg intre ele, ca sa tina oamenii bolnavi si pentru ca ele sa-si mareasca profiturile.

Unii adepti ai teoriei conspiratiei spun ca marile companii farmaceutice se chinuie acum sa ascunda dovezi ale legaturii dintre vaccinurile facute in copilarie si autism.

Virusul HIV, creat in SUA

Exista multi adepti ai teoriilor conspirationiste care afirma ca virusul HIV a fost creat de SUA prin inginerie genetica. Unul dintre adepti este dermatologul Alan Cantwell, care a spus ca, la inceputul anilor '80, SUA a inloculat o comunitate gay restransa, vaccinandu-i impotriva hepatitei B.

Era de fapt virus HIV in acel ser. Mai mult, doctorul stomatolog Leonard Horowitz a scris o carte "Emerging Viruses: AIDS & Ebola — Nature, Accident or Intentional?" in care vorbeste si despre documente oficiale privind unele directive de a controla populatia Africii prin infectarea oamenilor cu HIV.

Surse: Mediafax si Gandul.info.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Adevarul-din-spatele-unor-cazuri-de-teoria-conspiratiei_-in-medicina_19720/

lauff lautf laurf