Primavara Dermatologica Ieseana: Cursuri, burse, lansari de carte si speakeri straini
Experti in dermatologie si specialisti din alte sfere medicale, dar si farmacistii, pot participa la „Primavara Dermatologica Ieseana”, organizata intre 3-5 aprilie. Printre noutatile editiei se numara: inmanarea de burse pentru studenti si rezidenti, sustinerea de cursuri in dermatopediatrie si dermatoestetica, dar si lansarea cartii „Dermatologia la interfata cu alte specialitati”, ea intregind lucrarile in extenso din cadrul evenimentului. De asemenea, vor participa lectori atat din tara, cat si din strainatate.
Editia de anul acesta a manifestarii stiintifice nationale, cu invitati din strainatate, se va desfasura la Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” din Iasi.
Cursuri de dermatopediatrie si dermatoestetica
Cursul de dermatopediatrie, programat joi, 3 aprilie, va reuni experti in domeniu precum prof. dr. Marin Burlea, prof. dr. Evelina Moraru, prof. dr. Maria Stamatin sau conf. dr. Daniel Boda. Cursul de dermatoestetica (de duminica, 6 aprilie) va oferi participantilor informatii de ultima ora prezentate de prof. dr. Mario Marchetti, impreuna cu prof. asoc. dr. Dana Jianu, dar si dr. Ștefan Jianu.
Cartea „Dermatologia la interfata cu alte specialitati”, lansata la sfarsitul editiei
Lucrarile in extenso vor fi publicate anul acesta in cartea „Dermatologia la interfața cu alte specialitati”, volumul I, redactat de conf. dr. Daciana Elena Branisteanu, la Editura „Gr.T Popa”, Iasi.
Burse si concursuri pentru studenti si rezidenti
Primavara Dermatologica Ieseana continua traditia de a sustine viitorii medici si medicii aflați la inceput de drum, oferind o serie de burse. Anul acesta exista doua burse pentru rezidenti: o bursa de merit si una sociala, ambele in valoare de o mie de euro si o bursa care va fi oferita unui student cu performante academice deosebite, tot in cuantum de o mie de euro. Bursele vor fi acordate de Comitetul Stiintific al Primaverii Dermatologice Iesene, iar castigatorii vor fi anuntati la finalul evenimentului.
In perioada 6-25 martie 2014, medicii rezidenti de orice specialitate se vor putea inscrie la concursul „Poster Primavara Dermatologica Ieseana”. Acestia pot ajunge sa sustina o prezentare in plen in cadrul unui eveniment stiintific.
Vor participa lectori din centre universitare nationale si internationale
Lectori cunoscuti pe plan national si international vor asigura nivelul stiintific al manifestarii, provocand participantii la o abordare interdisciplinara a patologiei dermatologice de granita. Pana in prezent au confirmat prezenta 11 lectori din strainatate si 35 de lectori din tara. Invitatii de peste hotare sunt: prof. emerit dr. Andrew Nicolaides (directorul Centrului de Diagnostic si Screening Non-Invaziv, Colegiul Imperial, Londra, Redactor sef al Revistei Internationale de Angiologie), dar si prof. dr. Khusrow Niazi (director al Departamentului de Interventii Chirurgicale Vasculare Periferice, Universitatea Emory, SUA).
Personalitatile comunitatii medicale romanesti care au raspuns invitatiei organizatorilor Primaverii Dermatologice Iesene sunt: prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, prof. dr. Monica Hancianu, prof. dr. Norina Forna, prof. dr. Paul Botez, prof. dr. Rodica Cosgarea, prof. dr. Carmen Dorobat,dar si prof. dr. Alexandru Oanta.
Programul stiintific este validat si de organizatiile medicale partenere: Colegiul Medicilor din Romania, Societatea Romana de Pediatrie, Societatea Romana de Fiziopatologie, Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica, Societatea Romana de Chirurgie Estetica, Societatea de Flebologie, Societatea Romana de Medicina Interna, Societatea Romana de Angiologie si Chirurgie Vasculara, Colegiul Farmacistilor Iasi.
Evenimentul este organizat de Asociatia Dermatologilor din Moldova, sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi si a Colegiului Medicilor din Romania. Presedintele Comitetului de Organizare este conf. dr. Daciana Elena Branisteanu. Presedintii de onoare ai manifestarii sunt prof. emerit dr. Andrew Nicolaides, prof. dr. Vasile Astarastoae si prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.
Manifestarea va fi creditata EMC si EFC. Anul trecut, medicii au primit 27 de credite EMC, in vreme ce pentru farmacisti, creditarea a fost de 30 de puncte EFC. Inscrieri online se pot face aici.
Sursa: PaginaMedicala.ro