Imprimare

Sepi: Ministerul Sanatatii trebuie sa se bata pentru spitalele publice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii ar trebui sa investeasca in continuare in spitale publice si sa nu le schimbe statutul, conform lui Marius Sepi, vicepresedintele Federatiei Sanitas, in cadrul unei dezbateri publice privind reforma in sanatate.

„Ministerul Sanatatii trebuie sa se bata pentru spitalele publice si eventual sa investeasca in ele, in asa fel in cat sa nu mai vedem acele imagini deplorabile ”, a spus Sepi.

Sepi a adaugat ca si medicina scolara are probleme, pentru ca inca nu a fost implementata o legislatie clara in acest sens. „Problemele mari pe care le avem in acest moment sunt legate de medicina scolara, pentru ca de peste un an si jumatate nu se ia nicio decizie, mi-as permite sa spun politica, in conditiile in care exista un draft de lege in zona medicinei scolare care a trecut de Senat, este inmormantata la Camera Deputatilor. Din punctul nostru de vedere este buna pentru noi, au fost dezbateri publice (...), din pacate fosta conducere a MS a incercat sa aiba alta viziune si am ajuns in situatia in care colegii nostri sunt incadrati in continuare la ecarisaj sau pe la spatii verzi, ceea ce este nepermis pentru anul 2014”, a spus Sepi.

Legat de art. 174, alin. 2, privind posibilitatea ca spitalele sa treaca in subordinea universitatilor, atat din punct de vedere administrativ, cat si al imobilelor, reprezentantul Sanitas a spus ca federatia sa nu doreste aplicarea acestei prevederi.

„Nu suntem de acord ca spitalele sa treaca in administratia universitatilor. Colegii din Iasi au facut un sondaj si 93% din personalul medical nu este de acord cu trecerea spitalelor la universitate”, a spus Sepi.

De asemenea, el a adus in dicutie si proiectul privind cresterea veniturilor personalului medical. „Salariile au fost blocate in sistem patru ani si au fost micsorate real cand s-au facut reducerile salariale cu 60%”, a sustinut Sepi.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sepi_-Ministerul-Sanatatii-trebuie-sa-se-bata-pentru-spitalele-publice_19726/

lauff lautf laurf