Imprimare

Victimele accidentului din Apuseni, decorate Ad Honorem de catre CMR

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Victimele accidentului din Apuseni au fost decorate de catre prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, in cadrul adunarii generale a CMR.

“CMR a decis sa acorde distinctia 'Ad Honorem' medicilor din accidentul aviatic din Apuseni care aduc un plus de demnitate profesiei”, a spus presedintele CMR.

Medicii Radu Zamfir, Sorin Ianceu, Catalin Pivniceru, dar si Valentin Calu au primit distinctia Ad Honorem din partea presedintelui CMR. De asemenea, sora Aureliei Ion, studenta la medicina militara care a murit in accident, a acceptat din partea prof. dr. Astarastoae aceeasi distinctie, pentru sacrificiul tinerei.

“Sunt onorat de aceasta solidaritate a medicilor din Romania, care s-a manifestat in aceasta distinctie”, a declarat dr. Zamfir. Si dr. Sorin Ianceu a spus ca este onorat sa primeasca distinctia. „Asa cum noi am reusit sa fim o echipa, haideti sa fim cu totii o echipa pentru ce inseamna Romania, pentru pacientii nostri”, a spus Ianceu.

Dr. Valentin Calu a tinut sa precizeze ca de luni, 24 martie, si-areluat activitatea, iar de miercuri a inceput sa opereze.

Nicolae Banicioiu, prezent la adunarea generala a CMR, a declarat ca „drama din Apuseni seamana cu drama din sistemul sanitar, aproape de prabusire, dar gasim resursele sa ne revenim”.
 

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Victimele-accidentului-din-Apuseni_-decorate-Ad-Honorem-de-catre-CMR_19731/

lauff lautf laurf