Imprimare

Pachetul de baza si legea malpraxisului, aproape de a fi implementate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Noul pachet de servicii medicale de baza va putea fi introdus din acest an, demersurile in acest sens fiind foarte avansate, iar legea malpraxisului in doua saptamani, a afirmat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, conform Agerpres.

“Eu sunt foarte optimist, avand in vedere ultimele discutii pe care le-am avut. Cu Colegiul Medicilor chiar am finalizat aceste discutii, cred ca in mod multumitor de ambele parti, cu pacientii la fel (...). Casa Nationala de Asigurari de Sanatate face acum, practic, ultimele ajustari si cred ca in scurt timp vom fi gata cu pachetul de baza”, a declarat Banicioiu.

Intrebat cum comenteaza solicitarea Fondului Monetar International privind introducerea pachetului de baza abia din anul 2015, ministrul Sanatatii a sustinut ca recomandarea s-a datorat faptului ca reprezentantii institutiei financiare s-au obisnuit ca autoritatile romane sa nu se incadreze in termenele pe care si le asumau.

“Daca vom fi odata inaintea recomandarilor si nu vom mai intarzia, credeti ca e rau? (...) Nu au cerut ei amanarea, in general nu eram noi pregatiti la timp si nu ne respectam noi termenele. Ei aveau obisnuinta de a intampina astfel de situatii, cel putin pe partea de sanatate”, a explicat Nicolae Banicioiu.

Legea privind malpraxisul, gata in doua saptamani

Proiectul de lege privind malpraxisul medical urmeaza sa fie finalizat in urmatoarele doua saptamani, a mai anuntat ministrul Sanatatii.

„Reprezentantii Colegiului Medicilor, ai sindicatelor, cu care am avut o scurta intrevedere, mi-au semnalat cateva dintre probleme si sper ca, in baza dialogului, sa rezolvam cat mai multe dintre ele. Aici era vorba de legea malpraxisului, eu nu am facut o promisiune, ca nu-mi place sa fac promisiuni, dar mi-am luat un angajament referitor la un termen de a finaliza acest proiect si am zis doua saptamani”, a declarat ministrul.

El a adaugat ca asteapta, in urmatoarele zile, ultimele observatii referitoare la proiectul legislativ.
“Practic mai aveti inca o saptamana pentru o ultima lectura, ca sa vedeti daca toate propunerile Colegiului Medicilor au fost au fost incluse in acest proiect de lege”, a precizat Nicolae Banicioiu.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pachetul-de-baza-si-legea-malpraxisului_-aproape-de-a-fi-implementate_19759/

lauff lautf laurf