Imprimare

Decanii francofoni ai Facultatilor de Medicina Dentara se vor intalni la Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Biroul Confederatiei Decanilor Facultatilor de Medicina Dentara de Expresie Total sau Partial Franceza (CIDCDF), in noua sa structura, isi va derula prima sedinta, in premiera nationala, la Iasi, scrie Agerpres.

Prof. univ. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa", a declarat miercuri ca evenimentul se va derula la Iasi, in perioada 4-6 aprilie, la Centrul de Conferinte Palas, cu ocazia celei de-a 18-a editii a Zilelor Facultatii de Medicina Dentara.

Conform lui Forna, in paralel se va desfasura si evaluarea din punctul de vedere al respectarii standardelor educationale, de cercetare si asistenta medicala a institutiei de invatamant superior.

"Este, intr-adevar, un eveniment unic - prezenta intregului birou CIDCDF la Iasi, in acelasi timp derulandu-se si evaluarea Facultatii de Medicina Dentara de catre acesta", a mentionat prof.univ.dr. Norina Forna.

Prof.univ.dr. Charles Pilipili, presedinte CIDCDF, a declarat ca prezenta la Iasi, in calitate atat de evaluatori ai standardelor educationale ale Facultatii de Medicina Dentara din Iasi cat si de membri ai bordului CIDCDF este o fericita alegere si un real rezultat al votului unanim.

"Trebuie sa recunosc ca un factor ce a contribuit in mod decisiv la ideea evaluarii Facultatii de Medicina Dentara din Iasi si de derulare a primei sedinte de board in actuala structura a biroului CIDCDF a fost prezenta activa in calitate de vicepresedinte CIDCDF a doamnei decan, prof.univ.dr. Norina Forna. La acest eveniment, eu si colegii mei vom incerca sa gasim impreuna solutii de evitare a malpraxisului. Atat medicii cat si pacientii trebuie sa-si cunoasca drepturile, doar ca medicii au, pe langa drepturi, si indatoriri. O greseala, o singura clipa de neatentie pot transforma o vizita la medic intr-o experienta nedorita pentru pacient, iar pentru medic poate insemna o cariera distrusa", a declarat prof.univ.dr. Charles Pilipili, presedinte CIDCDF.

Vor fi prezenti reprezentanti ai Academiei Nationale Franceze de Chirurgie Dentara, ai Academiei Romane, a Academiei de Stiinte Medicale, ai Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania si ai Academiei de Stiinte din Republica Moldova.

Dintre numele medicinii dentare romanesti si internationale, se numara: prof.univ.dr. Irinel Popescu, presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania, prof.univ.dr. Gheorghe Benga, membru al Academiei Romane, prof.univ.dr. Constantin Ionescu Targoviste, membru al Academiei Romane, decanii Facultatilor de Medicina Dentara din tara. Academia Nationala Franceza este reprezentata prin profesor universitar dr. Michel Leggens, specialist de marca in domeniul medical si medical dentar de urgenta.

Programul stiintific variat va aduce in prim-plan importanta componentei practice, materializata prin hands on-uri destinate urgentelor medico-dentare, prin intermediul manechinelor performante computerizate si in egala masura reabilitarii implanto-protetice.

Intreg board-ul CIDCDF va participa la discutii constructive cu organismele francofone din Romania, Colegiile Medicale si membrii Universitatii din Iasi.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Decanii-francofoni-ai-Facultatilor-de-Medicina-Dentara-se-vor-intalni-la-Iasi_19756/

lauff lautf laurf