Imprimare

Congresul National de Nutritie, ajuns la a V-a editie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cel de-al V-lea Congres National de Nutritie va avea loc intre 3-4 aprilie, la Iasi, iar pe 5 aprilie, evenimentul va continua cu un curs de nutritie clinica pentru rezidenti si tineri medici.

Prof. dr. Mariana Graur, presedintele Societatii de Nutritie din Romania, a declarat ca pentru prima oara la acest congres, pe langa medicii care activeaza in domeniul nutritiei, vor fi prezenti tineri dieteticieni, absolventi ai specializarii Nutritie si Dietetica de la universitatile de medicina din tara, scrie Agerpres.

"Inca de la inceput, Societatea de Nutritie din Romania s-a implicat in proiecte de educatie a populatiei, la toate nivelurile, atat prin colaborare cu institutiile statului, cu parteneri din societatile stiintifice, cat si cu societatea civila. Scopul pentru care a fost creata aceasta societate este acela de a avea o populatie mai sanatoasa prin promovarea unui stil de viata sanogen. Aceasta inseamna cunoastere, cercetare si unirea tuturor fortelor in implementarea programelor. Traditia ne-ar fi putut apara de excese, abuzuri si ne-ar fi ajutat sa ne pastram sanatatea", a spus prof. dr. Mariana Graur.

Potrivit acesteia, "intr-o lume grabita, stresata si in continua schimbare, locul traditiei culinare a fost luat de confuzie si educatie nutritionala precara".

"In lipsa unor reglementari clare, singura sansa este sa avem generatii educate, care sa faca alegeri nutritionale corecte si sa forteze industria sa produca aceste alimente sanatoase", a subliniat prof. dr. Mariana Graur.

Mai multe informatii se pot gasi pe site-ul oficial al congresului.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Congresul-National-de-Nutritie_-ajuns-la-a-V-a-editie_19753/

lauff lautf laurf