Imprimare

In cazul suplimentelor alimentare, e nevoie de aviz din partea unui medic

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Persoanele care iau suplimente alimentare ar trebui sa aiba un aviz din partea unui medic, au atras atentia specialistii, cu prilejul unei conferinte in domeniu.

„Sunt persoane care iau suplimentele alimentare fara recomandarea medicului, cred ca 80% din populatie ia aceste suplimente alimentare pentru ca au auzit de la o persoana, de la alta ca ar fi recomandate. La medic ajung 10, 20% dintre cetateni si din acest motiv recomandarea mea e ca aceste suplimente alimentare sa fie administrate dupa discutia cu medicul specialist sau sa caute acele suplimente alimentare ce au studii clinice, sunt testate pe oameni, nu pe soricei”, a declarat dr. Dana Stanciulescu, conform Agerpres.

Ea a estimat ca pana la 30% dintre suplimentele alimentare de pe piata au studii clinice. La randul sau, dr. Anca Tau a semnalat ca unele dintre suplimentele alimentare au si efecte nocive.

„Exista studii internationale - nu se intampla numai la noi - in care s-a demonstrat ca o serie de pacienti au consumat diverse suplimente nutritive si s-au trezit ulterior intr-o degringolada metabolica si cu afectiuni destul de grave care i-au dus catre camerele de garda si spitalizari (...) in principiu consumul de suplimente nutritive trebuie sa aiba in spatele lui un aviz medical”, a spus Tau.

Doctorul Andreea Cazanaru e de parere ca in primul rand se poate pune accentul pe alimentatie si abia ulterior, daca problemele de sanatate o impun, se poate recurge la suplimente nutritive.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/In-cazul-suplimentelor-alimentare_-e-nevoie-de-aviz-din-partea-unui-medic_19751/

lauff lautf laurf