Imprimare

Schimb de experienta cu profesori de nursing din Finlanda

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Scoala Postliceala Sanitara “Carol Davila” a primit vizita profesionala a unei echipe de sase profesori de nursing din Finlanda, tara considerata cu cel mai evoluat sistem de educatie european.

Profesorii straini au fost: Elina Lukkarinen, sef de catedra Riihikoti (nursing home pentru batrani), Riihimäki Finland; Kristiina Muhonen, profesor instruire clinica, Hyria Education, Hyvinkää; Eeva Pyhälammi, director executiv, Hyvinkään Veteraanitalosäätiö, Hyvinkää; Maria Valkama, trainer, Amiedu, Helsinki; Katri Sarala, sef de catedra, Helsingin Seniorisäätiö, Kannelkoti, Helsinki; Irja Bergholm, Sortso Osuuskunta, Helsinki si Nuutinen Liisa - coordonator.

Programul vizitei desfasurate intre1-4 apeilie a cuprins lectii deschise la toate cele trei specializari ale scolii: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie si asistent medical de balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala. Au sustinut lectii demonstrative prof. Mihaela Itul Toderesc si prof. Raluca Brad.

Intalnirea cu profesorii straini a debutat cu o scurta prezentare despre sistemele de educatie, sanatate si procesul de instruire clinica din fiecare tara, in vederea sesizarii diferentelor si s-a finalizat cu un seminar de discutii alaturi de profesorii scolii. Aceasta discutie a avut ca scop imbunatatirea activitatii instructiv - educative in procesul de instruire clinica.

De asemenea, profesorii din Finlanda au avut posibilitatea sa participe, alaturi de profesorii romani, la procesul de instruire clinica din insitutii partenere precum: Hospice Casa Sperantei, Fundatia Crucea Alb Galbena sau Institutul National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan".
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Schimb-de-experienta-cu-profesori-de-nursing-din-Finlanda_19769/

lauff lautf laurf