Imprimare

Decanul Facultatii de Medicina Dentara din Iasi, ales vicepresedinte al CIDCDF

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pentru prima oara un roman face parte dintr-un birou international al decanilor francofoni, prof. univ.dr Norina Consuela Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” Iasi fiind aleasa vicepresedinte al Confederatiei Decanilor Facultatilor de Medicina Dentara de Expresie Total sau Partial Franceza (CIDCDF), scrie Agerpres.

"Este o onoare pentru mine ca pot fi o voce care, pe langa cea pe care o am in tara coordonand consortiul decanilor de medicina dentara, poate fi o voce a Romaniei intr-o comisie, intr-un comitet international francofon. Ca atare pot participa la deciziile si toate lucrurile ce se concep si se realizeaza in acest for, pot participa la toate vizitele care se fac in exterior. De asemenea, voi evalua, la randul meu, alte universitati si pot realiza proiecte de prezentare”, a declarat prof. univ.dr. Norina Forna.

Alaturi de decanul Facultatii de Medicina Dentara de la Iasi, care ocupa functia de vicepresedinte al CIDCDF, in boardul prezidat de prof.univ.dr. Charles Pilipili (Leuven, Belgia), se mai afla prof.univ.dr Mounir Doumit (Beirut, Liban), care ocupa functia de vicepresedinte, prof.univ.dr Amal El Ouazzani (Casablanca, Maroc), prof. univ.dr. Kane Abdoul Wakhabe (Dakar, Senegal), prof.univ.dr.Reza Arbab Chirani (Brest, Franta).

"Am constituit acest nou birou de administrare pentru a pune in valoare expertiza. Ceea ce asteptam de la universitatile din sud si de la cele din nord este imbunatatirea calitatii invatamantului si de a-l aduce la acelasi nivel. Am incercat sa infiintam un birou care sa ne permita acest lucru. Membrii comisiei de administrare sunt oameni care isi doresc sa schimbe lucrurile. Cu totii dorim sa indeplinim aceste obiective, iar Norina Forna este unul din stalpii acestui proiect. Cu cat coboram spre sud cu atat mai prost echipate sunt facultatile. Nu se poate spune acest lucru despre Facultatea de Medicina Dentara de la Iasi, care are dotari pe care si noi ni le dorim'', a declarat prof.univ.dr Charles Pilipili (Belgia), presedintele CIDCDF.

El a tinut sa precizeze ca decanul Facultatii de Medicina de la Iasi are "dorinta de a imbunatati conditiile de invatamant ale studentilor din universitatile din sud, care au mai putine posibilitati".

Prof.univ.dr. Norina Consuela Forna, este si membru al Colegiului Regal de Chirurgie din Anglia, membru al Academiei Nationale de Chirurgie Dentara, Franta, membru al Academiei Americane de Implantologie din SUA, Consilier al Societatii Balkanice de Stomatologie. Printre numeroasele titluri si distinctii primite de-a lungul carierei Norina Forna a primit, in 2012, din partea Frantei inalta distinctie "Palmes Academiques", echivalentul in medicina a Palmes D'Or, iar la propunerea Ministrului Educatiei si Cercetarii a primit Ordinul si Medalia - Meritul pentru Invatamant - in grad de cavaler, acordat de Presedintele Romaniei Ion Iliescu. De asemenea, i-a fost acordat titlul de "Honorary Professor", of the International Course of Oral and Maxillo-Facial Surgery 2003-2006. Totodata s-a facut includerea sa bibliografica in enciclopedia personalitatilor "Who is Who".

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Decanul-Facultatii-de-Medicina-Dentara-din-Iasi_-ales-vicepresedinte-al-CIDCDF_19768/

lauff lautf laurf