Imprimare

Ministrul Sanatatii l-a demis pe managerul Spitalului Sf. Ioan

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a decis miercuri demiterea managerului Spitalului Clinic de Urgenta “Sfantul Ioan”, Roberto Lazar, dupa ce a constatat disfunctionalitati in functionarea Unitatii de Primiri Urgente, dar si la nivelul modului general de organizare a activitatii Spitalului, conform unui comunicat al MS.

“Am efectuat o vizita inopinata la Spitalul Sfantul Ioan, in urma unor sesizari, pentru a vedea modul in care pacientii sunt tratati si cum functioneaza acest spital. In urma neregulilor constatate la fata locului am decis sa il demit pe directorul Spitalului. Cred ca trebuie sa redam spitalele pacientilor. Spitalele trebuie sa deserveasca pacientii, care platesc asigurari si au tot dreptul sa fie tratati decent”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Vizita ministrului si la Spitaul Marie Curie

De asemenea, Nicolae Banicioiu, impreuna cu secretarul de stat din Ministerul de Interne dr. Raed Arafat, a vizitat Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Maria Skladowska Curie”.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “Maria Skladowska Curie” impreuna cu Policlinica San Donato din Milano si Asociatia “Bambini Cardiopatici del Mondo” deruleaza un proiect prin care medicii specialisti italieni vin in Romania pentru a efectua interventii chirurgicale la copii cu malformatii cardiace la spitalul bucurestean, dar si in spitale din Iasi si Timisoara.

Acest program, demarat in iulie 2013, pregateste totodata viitori medici chirurgi si anestezisti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Maria Skladowska Curie” pentru efectuarea unor interventii de acest tip.
“Au fost efectuate 30 de astfel de operatii la Bucuresti si 8 la Iasi. Este un proiect extrem de important, inceput de domnul doctor Arafat, si pe care il voi sustine. Putem oferi acestor copii o sansa la o copilarie linistita si o viata mai buna”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrul-Sanatatii-l-a-demis-pe-managerul-Spitalului-_Sf.-Ioan__19783/

lauff lautf laurf