Imprimare

Medalie de aur la Geneva, pentru medicii de la Spitalul Colentina, pentru simulatorul de inlaturare a litiazei renale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de medici de la Spitalul Colentina din Capitala a castigat medalia de aur la Salonul de inventica de la Geneva, pentru realizarea unui simulator destinat instruirii practice a medicilor rezidenti si specialistilor urologi care efectueaza interventii chirurgicale minim invazive de inlaturare a litiazei renale (nefrolitotomiei percutanate), anunta Mediafax.

Medicii Victor Cauni, Cristian Persu si Felix Voinea au primit pentru aceasta inventie si premiul Technopol Moscova si premiul Arabia Saudita.

"Aceasta cerere de brevet cu care am participat la Salonul international de inventica de la Geneva 2014 se refera la un dispozitiv, un model artificial care este adresat instruirii practice a medicilor rezidenti si a specialistilor tineri in urologie, in efectuarea unor interventii chirurgicale minim invazive de aport percutanate asupra rinichiului. Aceste interventii chirurgicale minim invazive, traduse nefrolitotomie percutanata, sunt interventii deosebit de delicate, care necesita o curba destul de mare de invatare. Acest model fizic, acest simulator reprezinta un segment din corpul uman, pe care, respectand toate tesuturile - incepand de la piele, tesut celular subcutanat, strat muscular, rinichi, ureter, vezica si intreg aparatul urinar - se poate simula operatia de nefrolitotomie percutanata si de extragere a calculilor de la nivelul rinichiului" , a declarat pentru Mediafax medicul Victor Cauni, seful Sectiei de urologie de la Spitalul Colentina.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medalie-de-aur-la-Geneva_-pentru-medicii-de-la-Spitalul-Colentina_-pentru-simulatorul-de-inlaturare-a-litiazei-renale_19795/

lauff lautf laurf