Imprimare

Un elicopter al MAI a transportat o echipa medicala pentru prelevare de organe, la Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Trei vieti vor fi salvate in urma unei misiuni aeromedicale a pilotilor Ministerului Afacerilor Interne, dupa ce un elicopter s-a deplasat din Bucuresti, la Iasi pentru transportul unei echipe medicale formate din doi medici specialisti, care a realizat duminica, 13 aprilie, o interventie de prelevare de organe, informeaza Agerpres.

„Medicii au prelevat la Iasi un ficat si doi rinichi. Imediat dupa interventia de prelevare, echipa medicala a revenit in Bucuresti la ora 15:25, aterizand la baza aeriana a Ministerului Afacerilor Interne. Doua dintre organele prelevate vor fi transportate la Institutul Fundeni din Capitala (un ficat si un rinichi), in timp ce un rinichi a ramas la Iasi pentru salvarea unei alte persoane”, conform unui comunicat al MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, viceprim-ministrul pentru securitate nationala Gabriel Oprea, a aprobat desfasurarea duminica a unei misiuni aeromedicale cu un elicopter de tip MI-17, la solicitarea Agentiei Nationale de Transplant.

Misiunile aeromedicale de acest tip sunt coordonate de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta, condus de secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

In urma cu o saptamana, alte 62 de persoane au fost salvate in urma misiunilor aeromedicale desfasurate de pilotii Ministerului Afacerilor Interne in cooperare cu echipele medicale SMURD.

Cu un total de 93 ore de zbor executate, pilotii Ministerului Afacerilor Interne au executat misiuni de prim ajutor si transport medical de urgenta al celor aflati in dificultate, misiunile desfasurandu-se prin prin Punctele de Operare Aeromedicala S.M.U.R.D., din Bucuresti, Arad, Targu Mures, Craiova, Iasi si Constanta.

De asemenea, Avionul Piper PA-42 Cheyenne III a executat mai multe misiuni de salvare, cu ajutorul caruia au fost transportate in siguranta si salvate inca noua persoane.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-elicopter-al-MAI-a-transportat-o-echipa-medicala-pentru-prelevare-de-organe_-la-Iasi_19797/

lauff lautf laurf