Imprimare

Banicioiu: Bugetul pentru programul de hemofilie si talasemie a crescut cu 40% in acest an

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Programul national de hemofilie si talasemie a primit cu 40% mai multi bani pe 2014, fata de bugetul alocat in 2013. Astfel, de la 47 de milioane de lei (2013), s-a ajuns la o suma de 65 de milioane din partea statului in 2014, conform ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

“Pentru 2014, bugetul pentru programul national de tratament (n.r. de hemofilie si talasemie) era la 40 de milioane de lei, un pic mai mic decat bugetul pe 2013, care era de 47 de milioane. Deci (n.r. bugetul a crescut) pana la 65,16 milioane, ceea ce inseamna o marire cu 40% (n.r. a bugetului)”, a spus ministrul Sanatatii.

Conform lui Banicioiu, aceasta crestere de buget pentru programul de talasemie si hemofilie se face datorita introducerii diferentierii costurilor in functie de tratament.

“De anul acesta reusim sa introducem diferentierea cursurilor in functie de tratament si atunci am reusit sa asiguram un buget mai mare. Suplimentam bugetul cu 40% pentru acest an, crestere care va fi asigurata si in anii viitori si sunt convins ca orice decident va veni de acum incolo va tine seama de propuneri si daca putem sa asiguram in 2014, sunt convins ca si de acum incolo va fi acest lucru asigurat”, a explicat Banicioiu.

Parteneriat pentru bolnavii de hemofilie

Promaria comunei Voluntari, jud. Ifov, impreuna cu Asociatia Romana de Hemofilie si Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania au semnat, pe 7 aprilie, un parteneriat prin care se doreste influentarea autoritatilor centrale in ceea ce priveste problema lipsei tratamentului pacientilor cu aceasta boala. In urma parteneriatului, se doreste depistarea tuturor hemofilicilor din judetul Ilfov, sprijinirea bolnavilor atunci cand autoritatile centrale nu pot interveni, dar si promovarea programelor educationale in scoli, pentru o mai buna intelegere a acestor bolnavi, a declarat dr. Emanuel Botnariu, director la Primaria Voluntari.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Banicioiu_-Bugetul-pentru-programul-de-hemofilie-si-talasemie-a-crescut-cu-40_-in-acest-an_19799/

lauff lautf laurf