Imprimare

VIDEO Banicioiu: Suma destinata bolnavilor de epilepsie rezistenta la medicamente a crescut in 2014

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Bugetul destinat pacientilor cu epilepsie rezistenta la tratamentul medicamentos va creste in acest an cu aproape 60%, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Potrivit acestuia, suma, care in prezent este de 2.666.000 lei, va ajunge la peste patru milioane de lei.

„In momentul de fata, stiu ca, mai ales pentru tratamentul epilepsiei rezstente la terapia medicamentoasa, stiu ca s-a alocat o suma insuficienta de bani. Am primit mai multe sesizari, intr-adevar costurile sunt destul de ridicate aici: pentru partea chirurgicala, costul mediu este undeva la 32 500 de lei pe un pacient, iar pentru implant de stimulator al nervului vag, ajunge undeva la un miliard, sume care nu pot fi acoperite de familie. (…) Voi creste aceasta suma care in prezent, pentru 2014, era de 2 milioane 666 de lei, vom da mai mult decat dublu, deci vom mari bugetul undeva la 4 065 000, cu o crestere de 60%. Sper sa reusim sa acoperim costurile pentru toti cei care sunt in situatia aceasta, de a avea nevoie de tratament de acest gen”, a declarat ministrul.

Banii pentru suplimentarea fondurilor pentru pacientii cu epilepsie provin din bugetul MS: „Banii, sunt cateva lucruri care nu sunt bine reglate in bugetul MS, de acolo vom lua banii. Acelasi lucru vom face si cu necesarul pentru programe in limita bugetului pe care il avem, restul il obtinem de la rectificare”, a mai spus Banicioiu.

Totodata, a fost suplimentat si bugetul pentru programul ATI, ajungandu-se in acest caz la 158 milioane lei pentru anul acesta.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO-Banicioiu_-Suma-destinata-bolnavilor-de-epilepsie-rezistenta-la-medicamente-a-crescut-in-2014_19802/

lauff lautf laurf