Imprimare

Oncologia Pediatrica de zi si Anatomia Patologica, inaugurate la Spitalul Marie Curie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Departamentul de Oncologie Pediatrica de zi si laboratorul de Anatomie Patologica de la Spitalul “Marie Curie” au fost inaugurate in prezenta ministrului Sanatatii Nicolae Banicioiu.

Liana Stanciu, jurnalista si presedinta Fundatiei „Salvati-va ingerii”, a precizat ca a fost intreprinsa o campanie de strangere de fonduri, lucru care a adus 550.000 euro in contul sitalului, bani investiti in sectiile de oncologie pediatrica de zi si anatomie patologica. De asemenea, a fost cumparat un ecograf foarte performant care a costat peste 100.000 de euro.

Ministrul Sanatatii a declarat, in cadrul inaugurarii, ca mai este nevoie de bani pentru reabilitarea blocului operator si pentru Sectia de terapie neonatologica.

„Mai este nevoie de bani pentru reabilitare. Aici m-au convins domnul manager dar si doctorii acestui spital de ceea ce este necesar. Dupa Pasti speram sa dam banii necesari pentru reabilitare. Verificam orice suma care ne este ceruta pana la ultimul cent. Prioritate este sectia de terapie de la neonatologie. Incercam sa venim anul acesta cu mai mult sprijin consistent si pe partea de reabilitare si pe cea privind achizitionarea de aparatura. Pana la urma reusim sa gasim bani pentru lucruri importante. Prin aceste investitii incercam sa inlesnim accesul copiilor si adultilor catre tratamente performante si faptul ca investim este un prim pas”, a spus ministrul.

Managerul spitalului, Daniel Buzatu, a explicat ca, in continuare, este nevoie si de reabilitarea blocului operator. Pentru acest demers, ar fi nevoie de doua milioane de euro, a mai explicat acesta.

Dr. Cristian Scurtu, coordonatorul programului de cancer, a spus ca in Romania anual se inregistreaza 400-500 de cazuri noi de copii cu cancer. „In acest spital copiii au conditii foarte bune, au loc de joaca unde se face si psihoterapie. Daca copilul nu colaboreaza si nu lupta este o mare problema”, a explicat acesta. Conform dr. Scurtu, cea mai mare problema este la nivel de radioterapie, acolo unde nu exista aparatura necesara si nici sectii destule.

Dr. Diana Niculescu, seful departamentului de anatomie patologica, a declarat ca inainte de realizarea laboratorului si achizitionarea de aparatura, diagnosticele se stabileau in 3 saptamani, iar in prezent, in cateva zile pana la o saptamana. Totodata, medicul a spus ca a fost achizitionat un aparat performant care poate arata in timpul operatiilor natura tesuturilor.

Proiectul de modernizare al acestor departamente a fost realizat de fundatiile „Salvati-va ingerii” si „Gheorghe Hagi” si face parte dintr-un program mai amplu, ce include modernizarea si utilarea Spitalului „Marie Curie”.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Oncologia-Pediatrica-de-zi-si-Anatomia-Patologica_-inaugurate-la-Spitalul-_Marie-Curie__19808/

lauff lautf laurf