Imprimare

Astarastoae: In 17 judete nu este niciun medic hematolog

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prof. dr. Vasile Astarastoae, a semnalat ca la 1 noiembrie 2013 erau inregistrati 172 medici hematologi in toata tara, dintre care 85 numai in Bucuresti, iar in 17 judete nu era niciun medic cu aceasta specialitate, conform Agerpres.

'La 1 noiembrie 2013, erau inregistrati 172 medici hematologi in Romania, dintre acestia 85 in Bucuresti, iar cate 10-15 in centrele universitare. In 17 judete nu este niciun hematolog, iar in 14 judete doar unul singur. Avem o problema legata de migratia medicilor. In urma cu doi ani aveam inscrisi 260 de medici hematologi. Ne pleaca medicii pentru ca ei vor respect, iar societatea le ofera dispret', a spus Astarastoae intr-o conferinta de presa.

El precizat ca la nivel european exista o mare 'ipocrizie' in politicile de sanatate, intrucat toata lumea stie cat sunt de importante preventia si programele de sanatate, dar se aloca putin bani in acest sens.

'Bolile cronice sunt consumatoare mari de fonduri. Un program preventiv si un tratament adecvat duce la economii pe viitor. Pentru un tratament bun, complet nu se va cheltui mai mult de 20% din cat s-ar cheltui pe viitor. Trebuie sa intervenim la acele afectiuni unde tratamentul este costisitor. Trebuie sa spunem stop listei de asteptare', a explicat prof. dr. Vasile Astarastoae.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Astarastoae_-In-17-judete-nu-este-niciun-medic-hematolog_19813/

lauff lautf laurf