Imprimare

Vasile Astarastoae, trimis in judecata pentru conflict de interese

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania si rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa", din Iasi, prof. dr. Vasile Astarastoae, a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi pentru conflict de interese, informeaza Mediafax.

Procurorii precizeaza, in rechizitoriu, ca acesta s-ar fi angajat pe sine insusi in proiectul european "Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare in domeniul managementului, cercetarii avansate si expertizei psihiatrice medico-legale" castigat si implementat in 2010 de Institutul de Medicina Legala din Iasi, al carui director era, la vremea respectiva, prof.dr. Vasile Astarastoae.

Anchetatorii sustin ca  timp de 36 de luni, cat a durat  proiectul european, ar fi existat un contract de prestari servicii incheiat de prof.dr. Vasile Astarastoae, in calitate de director IML si persoana fizica, pentru suma de 180 de lei pe ora, 20 de ore pe saptamana.

La aceasta suma se adauga si retributia lunara de manager al proiectului, de aproximativ 9.000 de lei.

Proiectul cu bani europeni s-a derulat pe o perioada de trei ani si a vizat formarea a 200 de doctoranzi în domeniul managementului. Valoarea proiectului este de 8,7 milioane de lei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vasile-Astarastoae_-trimis-in-judecata-pentru-conflict-de-interese_19814/

lauff lautf laurf