Imprimare

Au inceput inscrierile la concursul de intrare in competenta Somnologie, din 19 iunie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea de-a doua editie a concursului de intrare in competenta Somnologie se va desfasura la Constanta, in 19 iunie. Examenul va consta intr-o proba scrisa sub forma a 50 de grile cu raspuns unic din tematica Somnologie. Inscrierile se fac pana la data de 19 mai 2014.

Grilele vor fi selectate din Respiratory Sleep Medicine, ERS Handbook 2012, pag 13-199.

Numarul maxim de candidati care pot fi acceptati la concursul de intrare in competenta este de 40 candidati cu dosare in regula, in ordinea inscrierii.Numarul de locuri pentru cei admisi la pregatirea din cadrul competentei, in urma acceptarii dosarului si a promovarii examenului, va fi de 25. Participantii la competenta vor selectati in functie de punctajul obtinut la examen, in ordinea descrescatoare a punctajelor.

Modalitatea de inscriere la concurs

Inscrierea la concurs se va face la secretariatul Societatii Romane de Pneumologie, intre orele 8.00-16.00, sau prin e-mail, la adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , si va consta in depunerea sau trimiterea, dupa caz, a urmatoarelor documente:

• formular de inscriere la concursul de intrare in competenta somnologie completat - original/ scanat in format PDF;
• 2 diplome de participare la cursuri de somnologie internationale (ESRS, ERS, ATS, CHEST) sau nationale, organizate sub egida SRP - copii/ scanate in format PDF;
• 10 studii de somn (validate sau nevalidate) care sa dovedeasca existenta a 10 pacienti diferiti - copii/ scanate in format PDF;
• 2 recomandari scrise din partea a 2 medici cu competenta in somnologie – copii/ scanate in format PDF.

Taxa de inscriere este de 200 lei. Taxa se va achita ulterior acceptarii dosarului de catre comitet. Taxa se achita prin virament bancar sau prin depunere de numerar in contul Societatii Romane de Pneumologie RO38BRDE410SV20979184100, deschis la BRD GSG - Sucursala Bratianu, CUI 4433929, cu mentiunea „pentru examenul de intrare in competenta”, sau se achita la Secretariatul Societatii.

Conditii de inscriere:

• la competenta 2014-2015, se pot inscrie doar medicii specialisti sau primari care au lucrat in centrele de somnologie/ cu pregatire anterioara in domeniul Somnologiei;
se recomanda participarea unui singur medic dintr-o unitate medicala. In cazul in care, la examen se vor inscrie mai multi medici din acelasi centru, conducatorul centrului va nominaliza o persoana care are prioritate, sau cei inscrisi vor ajunge la un consens privind participarea la examen.
Rezultatele selectiei

Membrii comitetului vor analiza dosarele primite, iar confirmarile de acceptare a participarii la examen vor fi transmise dupa data de 1 iunie 2014.

Lista finala a candidatilor admisi va fi postata pe pagina de internet a Societatii Romane de Pneumologie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Au-inceput-inscrierile-la-concursul-de-intrare-in-competenta-Somnologie_-din-19-iunie_19820/

lauff lautf laurf