Imprimare

Peste 1400 de participanti la editia a III-a a Primaverii Dermatologice Iesene

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ce-a de-a treia editie a manifestarii stiintifice nationale, cu participare internationala, Primavara Dermatologica Ieseana, a reunit, in perioada 3-6 aprilie peste 1400 de particpipanti din toata tara.

Pe parcursul celor patru zile, au avut loc o serie de cursuri, workshop-uri si prelegeri. Pe agenda evenimentului de anul acesta s-au aflat 74 de teme din sfera patologiei dermatologice de granita, acestea fiind sustinute de 42 lectori din tara si din strainatate.

Medicii participanti au primit 30 credite EMC.

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, manager Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” Bucuresti, prezent la eveniment, a declarat ca: “ Mesajul prezentarii pe care am sustinut-o despre tripla terapie in cazul hepaticelor cronice cu virus hepatitic C se refera la munca in echipa, care este obligatorie si care sa cuprinda, in afara infectionistului: dermatologul, psihologul, psihiatrul, neurologul, hematologul si lista poate continua. Din cauza incidentei crescute a leziunilor cutanate induse de medicamente in tratamentul pentru hepatita C, este evident faptul ca dermatologul joaca un rol important”, atragand atentia asupra importantei si rolului pe care il au manifestarile stiintifice interdisciplinare in acest sens.

La incheierea celor patru zile ale manifestarii, presedintele evenimentului, conf. dr Daciana Branisteanu, a declarat: „Cei care au participat la aceasta manifestare sunt de parere ca elementele definitorii ale editiei sunt: dialogul intre specialistii din mai multe generatii, profesionalismul si nivelul stiintific foarte inalt, asa incat aceasta editie a depasit si cele mai optimiste asteptari ale noastre. Si ceea ce ma bucura in mod deosebit este ca un numar mare de dermatologi din toata tara au participat cu entuziasm la Primavara Dermatologica Ieseana, apreciind manifestarea ca fiind una dintre cele mai interesante din tara, in domeniu”.

Profesori din strainatate, invitati la Primavara Dermatologica Ieseana

Anul acesta la Primavara Dermatologica Ieseana au fost prezenti sapte invitati din strainatate: Prof. Emerit Dr. Andrew Nicolaides (Marea Britanie), Prof. Dr. Niazi Khusrow (Statele Unite ale Americii), Prof. Dr. Francesca Larese Filon si Prof. Dr. Mario Marchetti (Italia), Dr. Elena Ardelean (Germania), Dr. Maura Griffin (Marea Britanie), Farm. Dr. Laure Sgandurra (Franta) si Conf. Dr. Boris Nedelciuc (Republica Moldova).

Lansare de carte – „Dermatologia la interfata cu alte specialitati”, redactata de conf. dr. Daciana Branisteanu

In cadrul evenimentului a fost lansat si volumul I al cartii “Dermatologia la interfata cu alte specialitati”, redactat de conf. dr. Daciana Branisteanu si aparut la editura “Gr. T. Popa” a UMF Iasi. Cartea este structurata sub forma unui compendiu, un adevarat instrument pentru tinerii dermatologi si nu numai, care cuprinde lucrari valoroase si de referinta din punct de vedere teoretic si practic, venind sa completeze materialele didactice deja cunoscute.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Dermatologilor din Moldova prin conf. dr. Daciana Branisteanu – presedintele evenimentului. Presedintii de onoare au fost Prof. Dr. Andrew Nicolaides, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel si Prof. Dr. Vasile Astarastoae, editia a III-a aflandu-se sub egida Colegiului Medicilor din Romania, a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, a Colegiului Farmacistilor din Romania si a Colegiilor Medicilor si Farmacistilor din Iasi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-1400-de-participanti-la-editia-a-III-a-a-Primaverii-Dermatologice-Iesene_19825/

lauff lautf laurf