Imprimare

Saptamana Internationala a Vaccinarii 2014, se va desfasura intre 24-30 aprilie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

“Fii Sanatos! Fii Responsabil! Vaccineaza-te!” este mesajul campaniei “Saptamana Internationala a Vaccinarii”, ce va avea loc in perioada 24-30 aprilie 2014. Evenimentul reprezinta o initiativa a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care marcheaza, la fiecare sfarsit de aprilie, aceasta campanie.

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) a preluat initiativa OMS, pentru ca mesajul privind importanta vaccinarii sa ajunga si la cat mai multi romani, carora medicii de familie implicati sa le explice, cu argumente si exemple, de ce vaccinurile sunt scuturi de aparare.

Campania include: o dezbatere publice, conferinte de presa, evenimente medicale pe tema vaccinologiei organizate de SNMF, focus-grupuri pe problema vaccinarii, dar si o intalnire cu ministrul Sanatatii pe problemele de imunizare din Romania.

“Saptamana Internationala a Vaccinarii este, de fapt, o initiativa a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care marcheaza, la fiecare sfarsit de aprilie, aceasta campanie de constientizare a importantei vaccinarii. SNMF a preluat acest demers, convinsi fiind ca mesajul «Fii Sanatos! Fii Responsabil! Vaccineaza-te!», trebuie sa ajunga la cat mai multi romani, carora noi, medicii, sa le explicam, cu argumente solide si exemple, de ce vaccinurile sunt adevarate scuturi de aparare", a spus dr. Sandra Alexiu, vicepresedinte SNMF si coordonatorul campaniei.

In campania derulata in acest an, sunt implicati medici de familie, membri ai Grupului de Vaccinologie al SNMF, reprezentanti ai Comitetului National de Vaccinologie (CNV), autoritati si specialisti din domeniu
. Cele sapte zile de campanie cuprind o dezbatere publica, in Capitala, si patru conferinte de presa in tara (Cluj, Targu Mures, Arad si Iasi).

La discutiile din Bucuresti, vor fi invitati specialisti si lideri de opinie, printre care se numara dr. Sandra Alexiu, vicepresedinte SNMF, dr. Laszlo Attila, membru in Comisia de Sanatate din Senat, dr. Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie al SNMF, dr. Victor Olsavszky, seful Biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii din Romania, dar si prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, presedinte CNV. Dezbaterile vor fi urmate de o conferinta de presa.

Specialisti din tara vor participa la celelalte conferinte organizate la Cluj, Iasi, Targu Mures si Iasi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Saptamana-Internationala-a-Vaccinarii-2014_-se-va-desfasura-intre-24-30-aprilie_19830/

lauff lautf laurf