Imprimare

Premiera: Operatie pentru corectarea unor diformitati ale coloanei la o fetita de 3 ani, din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O interventie chirugicala pentru corectarea unor diformitati ale coloanei vertebrale si extragerea vertebrelor cuneiforme la o pacienta de 3 ani va fi realizata marti, in premiera in Romania, de catre prof. dr. Gheorghe Burnei impreuna cu echipa sa, informeaza Agerpres.

"Ineditul situatiei consta in faptul ca pacienta are o coloana longilina, mult mai lunga decat normal. Are 15 vertebre toracale in loc de 12 si 6 vertebre lombare in loc de 5. Operatia este mai grea, pentru ca trebuie corectate doua curburi. Operatia va fi facuta posterior si rezectia vertebrelor tot posterior", dr. a explicat Burnei.

Potrivit acestuia, operatia care va fi facuta in premiera in Romania va dura aproximativ 4 ore, pacientei urmand a i se implanta si un dispozitiv.

"Interventia este o premiera chirurgicala in Romania si rara chiar in tarile vestice. Acolo s-au facut numai cateva interventii de acest gen. Operatia vizeaza corectarea diformitatii, insotita de extragerea vertebrelor cuneiforme. Adica, acest dispozitiv special de ultima generatie in domeniul scoliozelor congenitale va permite cresterea si dezvoltarea coloanei vertebrale astfel incat sa nu mai fie nevoie de alte interventii cum se faceau la alte tipuri de operatii. Un dispozitiv va ramane in organism si pe masura ce pacienta va creste. Poate ca spre sfarsitul perioadei de crestere, 17-18 ani, va fi nevoie de inlocuirea barelor sau pur si simplu de scoaterea lor", a mai declarat medicul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Premiera_--Operatie-pentru-corectarea-unor-diformitati-ale-coloanei-la-o-fetita-de-3-ani_-din-Romania_19837/

lauff lautf laurf