Imprimare

UMF Iasi acorda peste 70 de burse doctorale si postdoctorale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi anunta competitia de selectie pentru 50 burse doctorale si 26 burse postdoctorale, pe o durata de 15 luni, in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene.

“Programul de excelenta in cercetare doctorala si postdoctorala multidisciplinara in bolile cronice”, finantat prin fondul POSDRU si derulat de Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures, Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova si Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, stimuleaza participarea absolventilor in programe doctorale si postdoctorale prin asigurarea de 95 burse doctorale si 60 burse postdoctorale, se arata intr-un comunicat al universitatii.

In cadrul U.M.F. „Grigore T. Popa” Iasi sunt oferite 50 de burse doctorale, in valoare de 1.800 lei/luna, dintre care 25 de burse doctorale pentru doctoranzii inmatriculati la studii universitare de doctorat in anii universitari 2012/2013 sau 2013/2014 si 25 de burse doctorale pentru doctoranzii inmatriculati la studii universitare de doctorat in anul universitar 2011/2012.

Doctoranzii care aplica pentru aceste burse trebuie sa nu fi beneficiat anterior de sprijin financiar prin proiecte de burse doctorale finantate in cadrul POSDRU DMI1.5. Bursa doctorala implica si 4 luni de mobilitate internationala (in acest caz sprijinul financiar este in valoare de 4.200 lei/luna).

Tot in cadrul UMF Iasi sunt oferite si 26 de burse postdoctorale (in valoare de 3.391,66 lei/luna), pe o durata de 15 luni, pentru cercetatori postdoctorali care detin titlul stiintific de doctor cu cel mult 5 ani inainte de admiterea in programul postdoctoral si care nu au mai beneficiat anterior de sprijin financiar prin proiecte de burse postdoctorale finantate in cadrul POSDRU, DMI 1.5. Bursele de cercetare se vor acorda pe baza unui concurs ce se va desfasura in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie 'Grigore T. Popa' Iasi.

Candidatii la burse vor aplica pentru unul din urmatoarele domenii:

- Cercetare biomedicala in domeniul bolilor cronice (studii multidisciplinare care folosesc cunostinte si tehnici din domenii incluzand, dar nefiind limitate la: fiziologie normala si patologica, morfologie microscopica, farmacologie si stiinte farmaceutice, biologie moleculara);

- Cercetare clinica in domeniul bolilor cronice (studii clinice in medicina interna si imagistica medicala precum si Studii clinice si biomoleculare in stiintele chirurgicale);

- Cercetare in medicina primara si comunitara (studii multidisciplinare in domeniul ingrijirilor comunitare ale bolilor cronice ce integreaza cunostinte si tehnici de sanatate publica/ politici de sanatate, etica clinica, sociologie medicala, economie in sanatate si aspecte legale in practica medicala).

In procesul de selectie si recrutare a cercetatorilor se va avea in vedere acoperirea intregului spectru disciplinar corelat cu domeniul bolilor cronice. Pe langa cercetatorii din domeniul medical, pentru studiul bio-psiho-social al bolilor cronice se incurajeaza aplicatii ale cercetatorilor din domeniile sociologie, economie, filosofie, biologie etc.

Calendarul concursului:

- depunerea dosarelor de candidatura pentru bursele doctorale — la secretariatul Scolii Doctorale a UMF Iasi, Renata Bandol — termen limita: 9 mai 2014, ora 16.00;
- depunerea dosarelor de candidatura pentru bursele postdoctorale — la Departamentul Managementul Proiectelor Europene, Felicia Raileanu — termen limita: 9 mai 2014, ora 16.00;
- anuntarea listei candidatilor validati si ordinea intrarii in concurs, pe site-ul UMF Iasi: 12 mai 2014;
- organizarea interviurilor: 13 mai — 19 mai 2014 (se vor acorda maxim 10 minute/candidat);
- anuntarea rezultatelor preliminarii: 21 mai 2014, ora 12;
- inregistrarea contestatiilor: termen limita 22 mai 2014, ora 12;
- anuntarea rezultatelor finale: 23 mai 2014.

Detalii legate de procesul de inscriere gasiti pe site-ul www.umfiasi.ro

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/UMF-Iasi-acorda-peste-70-de-burse-doctorale-si-postdoctorale_19841/

lauff lautf laurf