Imprimare

Spital romanesc de chirurgie metabolica si bariatrica, singurul din Estul Europei acreditat de un for american

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul de chirurgie metabolica Ponderas a primit in luna aprilie acreditarea ca Centru de Excelenta in chirurgie metabolica si bariatrica din partea Surgical Review Corporation, fiind singurul spital specializat in chirurgie metabolica din Europa de Est acreditat de un for american. Acreditarea vine in urma unui audit efectuat de catre o echipa de medici specialisti din Statele Unite ale Americii.

Acreditarea "Center of Excelence in Metabolic and Bariatric Surgery (COEMBS)" a venit dupa un proces amplu de auditare atat a spitalului cat si a echipei medicale efectuat de catre o echipa de specialisti, coordonata de Phd. Neil Hutcher, Chief Medical Officer in cadrul Surgical Review Corporation, din North Carolina, SUA. Forul ce a acordat acreditarea spitalului Ponderas, este o organizatie nonprofit independenta din Statele Unite ale Americii, cu scopul declarat de a dezvolta siguranta, eficienta si eficacitatea chirurgiei la nivel mondial. Initial axata pe chirurgie metabolica si bariatrica, SRC a dezvoltat programele „Centru de Excelenta” si „Chirurg de Excelenta” si pentru alte specialitati. Organizatia a acreditat pana acum 58 de spitale, la nivel mondial.

Procesul de auditare s-a desfasurat in luna ianuarie si a constat in evaluarea a 3 componente: personalul medical, istoricul medical al pacientilor metabolici si dotarile spitalului. Astfel, in cadrul auditului au fost analizate expertiza si experienta chirurgilor, pregatirea intregului personal in tratarea cazurilor de obezitate, numarul de peste 4.800 de operatii bariatrice realizate de echipa Ponderas, rezultatele pacientilor post operator, metodele de monitorizare a acestora si protocoalele de ingrijire, dar si dotarea intregului spital cu aparatura medicala de ultima generatie dimensionata corespunzator pentru pacientii cu obezitate.

Dr. Catalin Copaescu, Chirurg de Excelenta in chirurgie metabolica si bariatrica

Odata cu certificarea Ponderas ca Centru de Excelenta, a fost auditata si activitatea echipei chirurgicale, iar dr. Catalin Copaescu a primit distinctia de Chirurg de Excelenta in chirurgie metabolica si bariatrica (SOEMBS).

„Unul dintre argumentele care stau la baza acestei acreditari este si rata de mortalitate de 0% a pacientilor metabolici. Aceasta reusita este pentru mine o dovada ca se poate face medicina de performanta la noi in tara, de catre medicii nostri, pentru pacientii nostri", sustine Dr. Catalin Copaescu, Medic Primar Chirurgie Generala, cu competenta in Chirurgie Laparoscopica si Chirurgie Bariatrica, Director General al spitalului acreditat.

COEMBS este cea de-a doua distinctie primita de Ponderas, in 2011 fiind acreditat si de catre EAC-BS, IFSO European Chapter pentru performantele in chirurgia bariatrica, devenind astfel singurul spital din Europa de Est cu dubla acreditare – europeana si americana

Ponderas, fostul spital Delta Hospital, este singurul spital din Romania specializat in chirurgie metabolica de avangarda si singurul Centru de Excelenta in Chirurgia Metabolica si Bariatrica din Estul Europei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spital-romanesc-de-chirurgie-metabolica-si-bariatrica_-singurul-din-Estul-Europei-acreditat-de-un-for-american_19848/

lauff lautf laurf