Imprimare

Medicii, aproape de examenul de obtinerea atestatelor de studii complementare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii organizeaza, in data de 28 mai 2014, examen pentru obtinerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentist si farmacisti. Medicii dentisti pot obtine atestat in Colposcopie, Cardiologie sau in Medicina materno-fetala.

In aceasta sesiune se pot inscrie candidatii care finalizeaza pana la data de 30 aprilie 2014, pregatirea teoretica si practica efectuata in vederea obtinerii atestatelor de studii complementare, in conditiile prevazute legislativ, se arata intr-un document, de pe site-ul MS.

Examenele se vor desfasura in centrele universitare medicale acreditate de Ministerul Sanatatii, in care s-a efectuat pregatirea. Media minima de promovare pentru obtinerea atestate lor de studii complementare este 7,00.

Inscrierea candidatilor la examen se fac pana pe 30 aprilie 2014 inclusiv, la sediul Ministerului Sanatatii din Str. George Vraca nr. 9, sector 1, Bucuresti, cu exceptia atestatului in Implantologie. Inscrierile pentru atestatul de Implantologie se fac in aceeasi perioada, la directiile de sanatate publica din centrele universitare in care s-a facut pregatire pentru obtinerea acestui atestat: Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara.

Directiile de sanatate publica care vor efectua aceste inscrieri, vor completa on-line listele nominale cu candidatii inscrisi, pana la data de 6 mai 2014.

Tabelele originale cu candidatii inscrisi, insotite de adresa oficiala se vor transmite prin posta pana la data de 8 mai 2014, pe adresa Ministerului Sanatatii.

Arondarea candidatilor pe centre universitare medicale va fi comunicata in ziua de 15 mai 2014, pe site-ul Ministerului Sanatatii, la rubrica Informare- Concursuri si examene.

Listele candidatilor al caror dosar de inscriere este admis, precum si locul, data si ora de prezentare la examen, pentru toate atestatele, se vor afisa la data de 22 mai 2014 pe site-ul Ministerului Sanatatii, la rubrica Informare (Concursuri si examene).

La acest examen se pot prezenta medici pentru atestare in Ultrasonografie generala, Ultrasonografie obstretica si ginecologie, Chirurgie laparoscopica ginecologica, Histeroscopie, Colposcopie, Cardiologie interventionala, Echocardiografie generala, Exografie transesofagiana, Ecografie vasculara, Ecografie endocrina, Sexologie, Endoscopie digestiva diagnostica, endoscopie digestiva terapeutica, endoscopie digestiva diagnostica pediatrica, Chirurgie laparoscopica nivel I si nivel II, Ecografia aparatului locomotor, EEG, EMG, Endoscopie bronsica, Explorari functionale respiratorii, Tomografie computerizata, Imagistica prin rezonanta magnetica, Senologie imagistica, Ultrasonografie Doppler-cerebrala, Managementul Serviciilor de Sanatate, Audiologie, Chirurgie endoscopica ORL si Laser in ORL, Foniatrie, Ecografie oculo-orbitara, Medicina aerospatiala, Managementul medical al dezastrelor, Homeopatie, Acupunctura, Apiterapie-fitoterapie-aromaterapie pentru medici, Ingrijiri palliative, Tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata, Medicina materno-fetala, Chirurgie oncologica, Gineco-oncologie, Litotritie extracorporala, Chirurgie hepatica si transplant hepatic, Chirurgie artroscopica, Asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca, Asistenta medicala de urgent pentru structurile de primiri urgente, Dermato-cosmetologie si Chirurgie spinala.

Listele candidatilor al caror dosar de inscriere este admis, precum si presedintii de comisii, locul, data si ora de prezentare la examen, pentru toate atestatele, vor fi afisate la data de 22 mai 2014 pe site-ul Ministerului Sanatatii, la rubrica Informare - Concursuri si examene.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii_-aproape-de-examenul-de-obtinerea-atestatelor-de-studii-complementare_19844/

lauff lautf laurf