Imprimare

Copilul alergic , tema centrala a Conferintei Nationale SRAIC

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica (SRAIC) organizeaza Conferinta Nationala a Societatii, intre 9-11 mai, la Poiana Brasov.

Tema centrala a evenimentului stiintific este „Copilul alergic”. Varsta copilariei este perioada din viata in care bolilele alergice reprezinta cea mai frecventa patologie cronica. SRAIC doreste sa colaboreze cu Societatea de Pediatrie pentru a putea acoperi toate aspectele alergiilor la copil atat din punctul de vedere al alergologului, cat si al pediatrului. Intalnirea anuala va puncta si celelalte aspecte ale afectiunilor alergice nelegate de varsta.

SRAIC are atributii educationale atat pentru membrii sai, cat si pentru medicii de alte specialitati interesati de patologia alergica. Acestia sunt invitati sa participe la Conferinta Nationala, oferindu-le noi informatii in ceea ce priveste aspectele particulare ale alergiilor (alimentare, respiratorii, cutanate) intalnite la copii.

„Invitam, astfel, pneumologi, dermatologi, medicii de familie sa participe. Colegii tineri (studenti, rezidenti) vor gasi facilitati pentru a putea participa la evenimentul anual al Societatii noastre”, se arata intr-un comunicat al SRAIC.

SRAIC, impreuna cu CMR, va oferi si credite pentru Educatia Medicala Continua, conform normelor in vigoare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_Copilul-alergic_-tema-centrala-a-Conferintei-Nationale-SRAIC_19855/

lauff lautf laurf